Ми у Facebook
05.06.2013, 12:25

Рівняни обговорили з американцями проблеми виховання дітей

Батьки та вчителі вже давно не є найкращими порадниками та «няньками» сучасних дітей. Тепер їх усе частіше заміняють телевізори, комп’ютери та друзі. Сім’я, школа, церква і держава перекладають відповідальність один на одного. Вихід із ситуації шукали учасники міжнародної конференції в Острозі.
Вітчизняний та зарубіжний досвід духовно-морального виховання молоді обговорили на міжнародній науково-практичній конференції, яка відбулась днями в Острозькій академії. Участь у заході взяли близько 40 учасників, серед яких були запрошені іноземні та вітчизняні науковці.

- Такі заходи допомагають узагальнити досвід духовно-морального виховання в навчальних закладах України і світу та ознайомити з ним громадськість, - розповів організатор конференції, професор, доктор педагогічних наук, декан гуманітарного факультету НаУ "Острозька академія" Василь Жуковський.

Учасники форуму слухали доповіді та брали участь в обговоренні на пленарному засіданні. Серед інших гостей виступили запрошені іноземні викладачі з США. Серед них – доктор богослов’я Леонід Якобчук з доповіддю про стан духовно-морального виховання в сучасному американському суспільстві. Американський гість наголосив, що Україні варто переймати кращий європейський досвід коли «держава повинна створити умови, а сім’я, школа і церква – виховати». Інша гостя з США – доктор Даніель Стоділка, продемонструвала фільм «Відродження королівства – скарби Галичини», режисером та продюсером якого особисто була.





Релігія, освіта і виховання: блоги OGO.ua

Після пленарного засідання учасники працювали у трьох секціях: «Теоретичні засади та методологія духовно-морального виховання молодого покоління в Україні», «Міжнародний досвід духовно-морального виховання молодого покоління» та «Психологічні особливості реабілітації осіб з адитивною поведінкою на основі християнської психології». У першій секції виголошували доповіді, що стосувалися ефективного використання інноваційних методів та сучасного технічного забезпечення при викладанні предметів духовно-морального спрямування, психологічно-педагогічних особливостей розвитку школярів. Аспіранти Національного університету «Острозька академія» виступали у другій секції з доповідями про позитивний досвід релігійної освіти у Норвегії, Німеччині, Канаді та Франції. Учасники ж третьої секції обговорювали питання поширення адитивної (залежної - авт.) поведінки серед людей різного віку, медико-психологічний та християнський підходи до розуміння та розвитку залежності. Іншими словами - ділились досвідом та шукали шляхи використання засобів духовно-морального виховання для допомоги алко- та наркозалежним людям.

Як вилікувати алкоголіка молитвою?

Чи потрібні Богу наркомани?

Такі заходи звертають увагу на те, що лише комплексні зусилля можуть виховати майбутні покоління та допомогти здійснитися словам, що були виголошені в одній із доповідей - «найголовніше завдання кожного, щоб зерна дитячої душі проростали добром і любов’ю».





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ