Ми у Facebook
18.06.2013, 12:28

NASA відібрало вісьмох щасливчиків, які полетять на Марс

Щоправда, політ відбудеться аж у 2020 році.
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору відібрало вісьмох американців, які до 2020 року зможуть вирушити з першою місією на Марс.

Про це йдеться в поширеній NASA заяві, пише ZN.UA.

«Нові підкорювачі космосу натхненні нашими науковими дослідами, які ми проводимо на Міжнародній космічній станції, – заявив адміністратор NASA Чарльз Болден. – Вони готові очолити першу місію землян на астероїд і на Марс».

Серед восьми щасливчиків – чотири жінки і четверо чоловіків. Кандидати протягом півтора року проходили низку найскладніших тестів, психологічних і фізичних випробувань, а також медичні комісії. Кількість претендентів перевищувала 780 осіб на одне місце. Тепер членам передпольотної групи слід пройти ретельну підготовку, яка стартує в серпні цього року в тренувальному центрі американських астронавтів у Х’юстоні.

У NASA поінформували, що спеціальні семінари і тренінги будуть проходити в різних куточках світу, де підкорювачам космосу належить осягнути ті або інші особливості, пов’язані з майбутньою місією. Якщо вони завершаться успішно, відібрані вісім людей приєднаються до 48 досвідчених астронавтів NASA для майбутніх місій на навколоземній орбіті, астероїді і Марсі».

Біографії претендентів підтверджують, що на Червону планету вирушать найкращі з найкращих. Серед них є доктор медичних наук, чотири льотчики-випробувача, військові і вчені. У виборі НАСА простежується гендерний паритет. На думку експертів, космічне агентство вперше пішло на такий крок і зрівняло в правах на освоєння далекої планети чоловіків і жінок.

Усі кандидати у розквіті сил: їх вік – від 34 до 39 років.

«Ми вибрали вісім висококваліфікованих спеціалістів, які продемонстрували вражаючу академічну, фізичну та психологічну підготовку», – зазначив представник Космічного центру імені Джонсона. «Вони володіють найрізноманітнішими навичками, якими зможуть ділитися зі своїм екіпажем, – продовжили в центрі. – І ми абсолютно впевнені, що кандидати з допомогою свого досвіду і талантів багато чого доб’ються в області освоєння космосу людиною».

Серед новобранців – колишній військовий льотчик, фізик за освітою, Джош Кассада. Віктор Гловер служить у ВМС США, за освітою він – льотчик-випробувач. Нік Хейг також є льотчиком-випробувачем, зараз служить в Пентагоні і займається дослідженнями в області знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Христина Хамок керує дослідженнями в галузі океанології. Ніколь Манн служить в морській піхоті, а Енн Макклейн є військовослужбовцем і зовсім недавно завершила навчання в школі льотчиків – випробувачів. Джессіка Меїр займається дослідженнями в Школі медицини при Гарвардському університеті. Доктор медичних наук Ендрю Морган розробляє власні методики в області спортивної медицини, має багатий досвід роботи лікарем в надзвичайних ситуаціях.

За даними місцевих ЗМІ, зарплата майбутніх астронавтів під час навчання становитиме від 60 тисяч до 140 тисяч доларів на рік.





На правах реклами