Ми у Facebook
18.06.2013, 16:00

Дітям-чорнобильцям Рівненщини повернуть гроші за харчування

Вирішенням проблеми, яка охопила 10 районів Рівненщини, похвалився голова РОДА Василь Берташ.
Із вересня 2012 року сім’ї понад 2 тисячі дошкільнят Рівненщини залишилися без доплат на харчування. Нагадаємо, для дітей-чорнобильців віком до 3 років передбачені виплати у сумі 250 гривень щомісяця, а віком від 3 до 8 років – 271 гривня.

На Рівненщині голодують майже сто тисяч школярів

Справа у тім, що із вересня у дитячих садочках запрацювали групи з короткотривалим перебуванням дітей, в яких не передбачено харчування. Але оскільки діти були влаштовані у садочки, доплата на харчування сім’ям не виплачувалась. Загалом, через законодавчі колізїї, сім’ї недоотримали понад 5 мільйонів гривень.

Дітей-чорнобильців Рівненщини годують місцеві підприємства

- Ці кошти будуть виплачуватися, - запевнив Василь Берташ. - А також будуть передбачені на наступний 2014 рік у держбюджеті. Така проблема була у 10 районах області. І піднімалася тривалий час. Але ж ви розумієте, що питання, які стосуються коштів, потребують часу на вирішення. А тим більше, якщо грошей в державному бюджеті немає, то треба десь їх винайти, аби вирішити цю проблему. Тому ми завчасно почали стукати, аби вирішити цю проблему. На 2014 рік готується законопроект і коригування по коштам, аби ця проблема більше не піднімалася.

На Рівненщині проживають більше 373 тисяч чорнобильців

За словами Василя Берташа, кошти не лише почнуть виплачувати, а й повернуть заборгованість. Розрахуватися з рівненськими сім’ями мають до кінця року.





На правах реклами