Ми у Facebook
01.07.2013, 16:07

"Вступ-2013: на Рівненщині створили оперативний штаб та поставили "скриньки довіри"

Аби забезпечити прозорість і гласність проведення цьогорічної вступної кампанії, не допустити хабарництва у навчальних закладах та загалом контролювати вступну кампанію-2013 на Рівненщині створили оперативний штаб, який очолив заступник голови ОДА Олексій Губанов.
Окрім того, ректорів та директорів навчальних закладів зобов'язали до складу приймальних комісій включати представників місцевих органів виконавчої влади, а також підприємств, установ та організацій, для яких готують фахівців. Окрім цього, вони мають залучати спостерігачів за роботою комісій з числа представників громадських організацій (за погодженням із Міністерством освіти і науки України) та засобів масової інформації, йдеться на www.rivnepost.rv.ua.

Щоб біля приймальних комісій не виникало черг, обласне управління освіти та керівники вишів мають інформувати абітурієнтів про можливість подання заяв про вступ до навчальних закладів в електронній формі в режимі онлайн Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Приймальним комісіям також заборонили надавати платні послуги, не передбачені чинним законодавством. Зокрема, це стосується придбання абітурієнтами за власний рахунок набору канцелярського приладдя для забезпечення роботи приймальної комісії, сплата будь-яких внесків за оформлення документів.

Вступ-2013: Стартувала вступна кампанія-2013 до ВНЗ України

Що стосується проведення вступних випробувань, то щоб тут не виникало зловживань, до складу предметно-екзаменаційних комісій включатимуть викладачів інших навчальних закладів та працівників науково-дослідних установ. Також керівникам навчальних закладів рекомендували організувати перевірку екзаменаційних робіт і оприлюднення їхніх результатів у день випробувань.

На Рівненщині визначили терміни вступної кампанії

Отримати консультацію з питань вступу абітурієнти зможуть в оперативному штабі облдержадміністрації за спеціальними телефонами: 22-59-33 (щодо вступу до вищих навчальних закладів), 26-75-74, 22-43-39 (щодо вступу до професійно-технічних навчальних закладів). Вони працюватимуть з 9-ї до 18-ї год. (понеділок — четвер), з 9-ї до 17-ї год. (п'ятниця). Якщо ж права абітурієнтів порушуватимуть, вони зможуть повідомити про це на "скриньки довіри", які встановлять у навчальних закладах.





На правах реклами