Ми у Facebook
03.07.2013, 07:30

Вступ-2013 на Рівненщині: ціни і спеціальності

Які нові спеціальності пропонують цьогоріч абітурієнтам Рівненщини? Де навчання коштує найдорожче? Дізнайтесь більше!
Нові факультети і кваліфікації

Цього року у Національному університеті водного господарства та природокористування відкрили найбільше нових спеціальностей. За освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра починають підготовку за напрямками: економічна кібернетика, міжнародна економіка, здоров’я людини, документознавство та інформаційна діяльність, правознавство, маркетинг, туризм, інформатика, комп’ютерна інженерія, електротехніка та електротехнології та геологія. Підготовка магістрів відбуватиметься за такими новими спеціальностями: менеджмент природоохоронної діяльності, прикладна екологія та збалансоване природокористування, раціональне використання та охорона водних ресурсів, гідротехніка, водогосподарське та природоохоронне будівництво, водні біоресурси, управління фінансово-економічною безпекою, управління навчальним закладом, педагогіка вищої школи та державна служба.

У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем'янчука та у Національному університеті “Острозька академія” не відкривають нові спеціальності, але розширюють кваліфікацію вже існуючих. У ВНЗ беруть до уваги те, що після закінчення навчання випускникам не завжди легко знайти роботу, тож керівництво насамперед намагається розширити професійні права випускників з метою їх кращого працевлаштування.

Рівненський державний гуманітарний університет відкрив дві нові спеціальності — за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр розпочинається прийняття документів на спеціальність музейна справа та охорона пам'яток історії та культури, а за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр на психолого-природничому факультеті відкрили спеціальність радіоекологія.



Вступ-2013 на Рівненщині: підсумки перших днів



Вартість навчання

Вартість навчання у рівненських ВНЗах варіюється від 4500 до 12 000 гривень за рік. Так, у Рівненському інституті слов'янознавства Київського славістичного університету найдорожче навчатися за спеціальностями міжнародні відносини (7950 грн) та товарознавство і торговельне підприємництво (7900 грн). Найдешевшими спеціальностями університету є образотворче мистецтво (6200 грн) та маркетинг (6900 грн).

Найдорожчими спеціальностями у Національному університеті водного господарства та природокористування є спеціальності економічного факультету — економіка підприємництва, фінанси і кредит (7500 грн), а найдешевшими — прикладна математика, геологія та інформатика (5500 грн).

Вступ-2013: рейтинг вишів України

На сайті Рівненського державного гуманітарного університету є інформація про те, що найдорожче коштує навчання за спеціальностями: економічна кібернетика та іноземна філологія — 9400 грн, найдешевші спеціальності — дошкільна освіта (5960 грн) та технологічна освіта (6800 грн). Проте у приймальній комісії університету стверджують, що зараз відбувається перерахування вартості навчання, тому ці дані не є остаточними.



У Національному університеті “Острозька академія” найдорожче буде навчатися на юриста — 12500 грн та на іноземного філолога — 10500 грн. Найменше коштує навчання за спеціальностями філософія та історія, тут за рік потрібно заплатити 7990 гривень.

Вступ-2013: на Рівненщині створили оперативний штаб та поставили "скриньки довіри"

Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем'янчука пропонує найдешевшу спеціальність серед рівненських ВНЗів — прикладна математика, вартість навчання на якій — 4500 гривень. Найдорожчими ж спеціальностями університету є правознавство (12000 грн) та фізичне виховання, спорт та здоров'я людини (10500 грн).





На правах реклами