Ми у Facebook
04.07.2013, 13:40

Вступ-2013: 10 порад абітурієнту

Вступ до вищого навчального закладу - це вибір, від якого може залежати все ваше подальше життя. Тому вам неодмінно стануть у пригоді поради для абітурієнта-2013!
Корисними порадами для абітурієнтів-2013 поділився на прес-конференції 4 липня керівник освітніх програм громадської мережі “ОПОРА” Анатолій Бондарчук. Представники вищих навчальних закладів розповіли про перші дні роботи приймальних комісій, а громадські спостерігачі - про перші враження від вступу-2013 на Рівненщині.

Отже, цьогорічному абітурієнту у пригоді стануть такі 10 порад:

1. Перед подачею документів до ВНЗ, ознайомтеся з правилами прийому в конкретно цьому навчальному закладі.

2. З 1 липня усі навчальні заклади знають обсяг державного замовлення на кожну із спеціальностей. Перегляньте ліцензований обсяг та державне замовлення, щоб знати у якому виші на конкретну спеціальність ви маєте більше шансів вступити.

3. Запам'ятайте: можна подавати документи тільки у 5 вищих навчальних закладів і тільки на 3 спеціальності.

Вступ-2013: гаряча лінія для абітурієнтів

4. Обов'язково візьміть із собою усі оригінали документів, адже для завірення документів у ВНЗ потрібні всі оригінали. Якщо маєте якісь пільги чи цільові направлення, візьміть з собою підтверджуючі документи.

5. Роздрукуйте із сайту Українського центру оцінювання якості освіти усі свої результати зовнішнього незалежного оцінювання. Якщо ж сайт погано працює і рузультати не можна стягнути, не варто хвилюватися — у вас є місяць, щоб подати документи.

Вступ-2013 на Рівненщині: ціни і спеціальності

6. Якщо абітурієнт планує вступати на спеціальності, де є творчий конкурс, то подача документів на ці спеціальності завершується 20 липня (У Рівненському державному гуманітарному університеті - до 17 липня, тому ще раз наголошуємо на першому правилі).

7. Вступник може подати документи в електронній формі, але якщо університет знаходиться у вашому місті чи маєте змогу туди поїхати, краще подавайте документи особисто.

Вступ-2013 на Рівненщині: документи і строки

8. Слідкуйте за рейтинговими списками на сайтах ВНЗів, стендах університетів та за допомогою інформаційної системи “Конкурс”.

9. Дочекайтеся 11 серпня, коли всі місця за державним замовленням будуть зайняті, тоді подавайте оригінали на платну форму чи у приватні ВНЗи.

Вступ-2013 на Рівненщині: підсумки перших днів

10. Оберіть ту професію, яка буде приносити задоволення. Щоб уранці іти на роботу з бажанням, а ввечері посміхатись, ідучи додому. Від вашого вибору може залежати все життя!








На правах реклами