Ми у Facebook
09.07.2013, 17:10

У Рівному запалили "Свічу пам'яті" Уласа Самчука

9 липня минуло 26 років від дня смерті українського письменника та публіциста Уласа Самчука. Для вшанування пам'яті українського Гомера в Літературному музеї Уласа Самчука відбулася “Свіча пам'яті”, що зібрала представників громадських організацій, письменників, журналістів, науковців та артистів.
За програмою заходу, окрім вшанування пам'яті геніального письменника, відбулася презентація книг із серії “Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному”.

- Сьогодні презентуємо дві книги - “Віки пливуть над Києвом” Антона Нивинського та “Блакитний день волинської землі” Євгена Маланюка, - розповідає упорядник видань, завідувач Літературного музею Уласа Самчука Інна Нагорна. - Довгий час ці твори були забуті, а тепер прийшов час, щоб широке коло читачів змогло з ними ознайомитися.

Євген Маланюк та Антон Нивинський — соратники Уласа Самчука. Нивинський народився в селі Тинне, на околиці Рівного. Був невтомним громадським діячем Рівного, одним із засновників рівненської "Просвіти". А Маланюка вагомо на Рівненщину привів Улас Самчук, передрукувавши у вересні 1941 року в часописі “Волинь” його знамениту “Візію”.

На вшануванні пам'яті геніального письменника були присутні й ті, хто допоміг цим книгам з'явитися на світ. Серед них — пенсіонер із Києва Веніамін Довбня, який тривалий час співпрацює з Літературним музеєм Уласа Самчука, та поет Петро Велесик, автор багатьох творів про Рівненщину.

БІЛЬШЕ ФОТО

У Рівному вшанували пам'ять Уласа Самчука









БІЛЬШЕ ФОТО

"ТОП-20: видатні рівняни": твір про Уласа Самчука

Усі присутні вшанували світлу пам'ять українського Гомера, який, як стверджують його близькі, “не боявся смерті, бо робив те, у що вірив”.





На правах реклами