Ми у Facebook
16.07.2013, 12:44

Вступ-2013: екватор вступної кампанії на Рівненщині

Два тижні залишилося у абітурієнтів, щоб подати документи до вишів. Цьогорічна вступна кампанія проходить значно спокійніше, ніж минулого року. Окрім деяких технічних моментів у МЕГУ та відсутності ліцензії на спеціальність “фізична реабілітаці”у НУВГП, інших порушень зафіксовано не було.
За два тижні вступної кампанії у вишах не було значних черг, щоб подати документи. В приймальних комісіях кажуть, що це пов'язано з можливістю електронного подання документів та добре підготовленою роботою технічних секретарів.

- На гарячу лінію обласної державної адміністрації не надходило звернень про порушення. Був технічний момент щодо оформлення папки, але з усім розібралися, щоб подібних випадків не траплялося, - розповідає заступник начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації – Петро Коржевський. - Завдяки високому рівні інформаційної політики багато питань було знято. Скарг щодо того, що незрозумілі хвилі вступної кампанії чи недоступна інформація, немає.

Крім того, є і позитивні моменти: в НУВГП було створено "єдине вікно". Тобто абітурієнту не потрібно готувати три папки документів, він може написати три заяви в одній відбірковій комісії і їх відразу вносять до бази ЄДБО.

Вступ-2013 на Рівненщині: документи і строки

Серйозних порушень не виявили і представники громадянської мережі ОПОРА. Як стверджує керівник освітніх програм ОПОРИ Анатолій Бондарчук: “Значних порушень немає, тільки поодинокі випадки - до нас звернулися люди з Закарпаття, які приїхали вступати до НУВГП на спеціальність “фізична реабілітація” і вже на місці дізналися, що ліцензії на цю спеціальність виш не має, хоча реклама спеціальності неодноразово була. Окрім того, був технічний момент у МЕГУ, коли просили 25 гривень за оформлення пакету документів, але цей момент теж було швидко вирішено”.

Вступ-2013: 10 порад абітурієнту

Чи пройдуть два останні тижні вступної кампанії з такими ж незначними порушеннями, як і перші, дізнаємося згодом.

Вступ-2013: гаряча лінія для абітурієнтів





На правах реклами