Ми у Facebook
18.07.2013, 15:05

У Рівному придумали, що назвати на честь Віктора Чайки

Члени постійної комісії Рівнеради з питань бюджету, фінансів та управління комунальною власністю підтримали ініціативу Спілки автомобілістів щодо перейменування парку біля мототреку, який нині офіційно має назву Сквер автомобілістів, на честь багаторічного міського голови Рівного Віктора Чайки.
З ініціативою назвати сквер біля мототреку на честь Віктора Чайки до міської влади звернулись місцеві перевізники. Один із ініціаторів звернення - колишній начальник міського управління транспорту та зв'язку Василь Сливка, який нині очолює "Рівненську транспорту компанію". Підтримує ідею, як наголошувалось на засіданні комісії, і сім'я покійного мера.

Перевізники аргументували звернення тим, що Віктор Чайка, працюючи міським головою, доклав чимало зусиль до облаштування цього куточку Рівного. Він сам не раз брав участь у суботниках із благоустрою колишнього сміттєзвалища, яке в підсумку стало впорядкованою парковою зоною. Зрештою, і за першою освітою, і за родом своєї діяльності, Віктор Чайка - саме автомобіліст: трудову діяльність у далекому 1960 році він розпочав водієм, і згодом 27 років свого життя присвятив автомобільній галузі. Очолював автоколону, автобази, працював начальником Рівненського обласного управління автотранспорту.

У майбутньому в парку імені Віктор Чайки планують встановити камінь із відповідним пам'ятним написом. Утім, це буде згодом, поки що ж жодних бюджетних витрат на перейменування на передбачається.

Чим вам запам’ятався Віктор Чайка?

Члени бюджетної комісії Рівнеради підтримали це питання одностайно. Тепер вирішальне слово - за міськими депутатами, які зберуться на друге пленарне засідання сесії наступного четверга, 25 липня.

Крилаті вислови Віктора Чайки

Нагадаємо, що відразу після смерті Віктора Чайки на початку 2008 року міська рада прийняла рішення про перейменування на його честь проспекту Миру, але згодом, після протестів у пресі, зумовлених поспішністю і непрозорістю рішення, від цього задуму відмовились.

Проспект Чайки: чому журналіст "ОГО" - проти рішення Рівнеради

Неофіційно на честь Віктора Чайки також називають бульвар Незалежності - "Чайкина алея" (зважаючи на те, що на бульварі традиційно висаджують троянди, з якими в багатьох асоціюється благоустрій Рівного за часів головування в міськвиконкомі Віктора Чайки). Облаштування алеї із встановленням відповідної таблички невдовзі після смерті багаторічного мера ініціювала місцева радіостанція "Трек".

А що думаєте про майбутнє перейменування ви? Висловлюйте свої думки у коментарях!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ