Ми у Facebook
21.07.2013, 11:13

Де на Рівненщині збирають найбільше чорниць?

Уже місяць лісівники області стежать за дотриманням правил збору чорниць на Рівненщині.
На Рівненщині триває сезон заготівлі чорниці. Як повідомили у
прес-службі Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, станом на 19 липня 2013 року найбільше чорниці заготовлено на території Рокитнівського, Сарненського та Зарічненського лісгоспів, де відповідно виписано найбільше лісових квитків.

Рецепти на зиму: заморожені ягоди з цукром і «п`ятихвилинки» без цукру

Загалом, на сьогодні 63 підприємці подали заявки в Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства на отримання лісового квитка для спеціального використання лісових ресурсів (заготівлю чорниці) в об’ємі 2271 тонна. На 2013 рік сесія Рівненської обласної ради погодила ліміти на заготівлю чорниці в об’ємі 6500 тонн. Нагадаємо на початку сезону, збирати чорниці на Рівненщині планував 41 підприємець.

Нагадаємо, що кошти від заготівлі чорниці надходять до місцевих бюджетів. Половина з них у подальшому буде використана на розвиток лісової галузі краю. Зокрема, на розбудову інфраструктури тощо.

За словами лісівників, це дозволить вийти на новий рівень виконання всього комплексу робіт у лісі: від лісокультурної кампанії до охорони та захисту лісу, а також освоєння лісосічного фонду.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ