Ми у Facebook
31.07.2013, 17:20

На Рівненщині екс-начальник райвідділу міліції, що фігурує у справі смертельної ДТП, намагається поновитися на посаді

Полковник міліції Віталій Сафонік просить суд скасувати наказ про його звільнення, а також поновити його на посаді начальника Сарненського райвідділу УМВС України в Рівненській області та виплатити зарплатню за час вимушеного прогулу.
Віталій Сафонік фігурує у справі смертельної ДТП, що трапилася у Сарнах близько 22 години на вулиці Гагаріна.

Нагадаємо, хтось на автомобілі марки "Шкода Фабіа" збив пішохода - 37-річного Миколу. Водій з місця пригоди зник, а потерпілий незабаром помер у лікарні.

Правоохоронці знайшли автомобіль у гаражі тодішнього начальника Сарненського райвідділу міліції Віталія Сафоніка.

А за словами прокуратури області, полковник міліції Віталій Сафонік запевняв, що не він травмував пішохода — його авто викрали. Але, як повідомив прокурор області Василь Присяжнюк, цю версію спростували.

За словами прокурора, є докази, що того дня Сафонік повертався із Кузнецовська.

– На стаціонарному посту на Сарненському кільці його впізнав один з працівників міліції, ще й честь віддав. Було це за 5 хвилин до автопригоди, - каже Василь Присяжнюк.

Наразі у справі ще виконуються низка експертиз. Полковнику досі не оголосили про підозру і він фігурує у справі як свідок.

Тим часом з міліції його звільнили. Проте, Віталій Сафонік з своїм звільненням не згоден. Він просить суд скасувати наказ Управління МВС України у Рівненській області МВС №174 о/с від 14.06.2013 про звільнення зі служби в органах внутрішніх справ України в запас.





На правах реклами