Ми у Facebook
08.08.2013, 11:13

Вступ-2013: розпочинається "третя хвиля" зарахування

8 серпня о 12 годині вищі навчальні заклади оголосять останні списки "бюджетників" - абітурієнтів, рекомендованих на навчання за кошти державного бюджету.
Нагадаємо: 1 серпня виші оприлюднили списки тих, кого рекомендують на зарахування за кошти держбюджету. 5 серпня розпочалася "друга хвиля" зарахування, абітурієнти ознайомилися з скоригованими списками. Ті, хто не потрапили у першу та другу чергу, чекають 12 години 8 серпня, щоб дізнатися своє рейтингове місце.

Під час «третьої хвилі» з рейтингових списків виключаються абітурієнти, які були рекомендовані до зарахування, але не подали в період з 5 по 7 серпня оригінали документів до вишу. У результаті їхні місця повинні зайняти абітурієнти, які були нижче в списку.

Зокрема, всі ті, хто рекомендований до зарахування, протягом трьох днів – до 10 серпня включно, повинні подати до приймальних комісій оригінали усіх необхідних документів.

Вступ-2013: рейтингові списки університетів Рівненщини

Експерти громадянської мережі "ОПОРА", які здійснюють спостереження за ходом вступної кампанії, також рекомендують: якщо абітурієнт, який не був рекомендований до зарахування у третій хвилі, має бажання подати оригінали документів до ВНЗ, приймальна комісія зобов’язана прийняти від абутурієнта такі документи.

Результати вступної кампанії-2013: як не проґавити рейтинговий список?

Слід також зважати, що 10 серпня припадає на вихідний – суботу, тому більшість приймальних комісій працюватиме за скороченим графіком. Аби не втратити шанс, вступникам, які рекомендовані у третій хвилі зарахування, чи мають можливість бути зарахованим у так званому «конкурсі оригіналів», радять перетелефонувати у ВНЗ та поцікавитися, до котрої години працює приймальна комісія у суботу. Як показує досвід першої хвилі, закінчення якої також припадало на вихідні, комісії зазвичай працюють неповний робочий день, що може ускладнити вчасну подачу документів.

Фото pedpressa.com.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ