Ми у Facebook
11.08.2013, 07:00

22 факти про Україну: найпопулярніша назва вулиці в Україні

До найбільшого свята країни “ОГО” розпочало спеціальний проект “22 роки незалежності — невідома Україна”. До 24 серпня ми ознайомимо вас із невідомими фактами про нашу державу. Сьогодні дізнаєтеся про найпопулярнішу назву вулиці в Україні!
22 факти, які відповідають 22 рокам незалежності України - з 5 до 24 серпня! Щодня - на порталі OGO.ua і щотижня - 7, 14 та 21 серпня - на сторінках газети "ОГО". Пізнавайте Україну разом з нами!

Факт 7. Найпопулярніша назва вулиці в Україні - Шевченка

Україна славиться різноманіттям назв вулиць. Їх неодноразово змінюють залежно від того, хто знаходиться при владі. Часто буває, що після чергового перейменування ту чи іншу вулицю ще довго називають "по-колишньому". Але є назви, які залишаються надовго!


“22 роки незалежності — невідома Україна”


Найпопулярніша назва вулиці в Україну - Шевченка. Бульвари, площі, вулиці, проспекти і провулки у нас взагалі люблять називати на честь поетів і письменників. А що вже говорити про величну постать генія українського народу Тараса Шевченка!



22 факти про Україну: наймилозвучніші слова української мови

Вулиці Шевченка є у Білій Церкві, Богуславі, Вінниці, Дніпропетровську, Києві, Євпаторії, Луганську, Луцьку, Львові - чи не всю абетку українських міст і містечок можна тут перерахувати!

22 факти про Україну: улюблена страва українців

В місті Рівне також є вулиця Шевченка, яка відома усім тим, що саме на ній знаходиться найстаріша в місті Свято-Успенська церква.



Свято-Успенська церква із дзвінницею ще 1979 року отримали статус пам'ятки архітектури національного значення. У давнину її ще називали Омелянівською, бо через неї проходив шлях до нинішнього села Велика Омеляна неподалік Рівного. Збудували церкву 1756 року, але, за переказами, на цьому місці існував храм і раніше. За переказами, в Успенській церкві молився керівник повстання гайдамаків Іван Гонта.



Одним із настоятелів храму був відомий травознавець і священик, почесний громадянин Рівного Михайло Носаль (1886-1950), який жив неподалік.

22 факти про Україну: в найпопулярнішому селі народжуються священики

У радянські часи Свято-Успенську церкву планували знести, щоб побудувати на її місці гуртожиток текстильного технікуму, але навіть радянська влада не наважилась знищити святиню - протести місцевих жителів узяли до уваги, а гуртожиток побудували поряд.

22 факти про Україну: українці - фанати швидкої їжі!

Дізнаваймось про Україну більше разом з OGO.ua!





На правах реклами