Ми у Facebook
22.08.2013, 10:54

Данило Корилкевич: "Так, я відчуваю за собою певний борг"

Голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич, який днями написав заяву про звільнення з посади, прокоментував своє рішення, оприлюднивши публічну заяву.
Текст заяви поширила прес-служба Дубенської райдержадміністрації. Наводимо її повністю.

"Днями шпальти рівненських газет та Інтернет-видань зарясніли заголовками, на зразок: «Корилкевич втік за кордон», і журналісти жваво коментують мої міфічні «борги» та проблеми, які, буцімто, змусили мене рятуватися втечею.

Прямо заявляю: ці припущення є повною нісенітницею. Загалом, я з розумінням ставлюся до права журналістів давати громадянам достовірну інформацію, зокрема, про діяльність публічних осіб, політиків та чиновників. Все ж, звертаюся до представників ЗМІ з проханням не шукати сенсацій там, де їх немає, не перекручувати та не підтасовувати факти. А факти наступні:

По-перше, я написав заяву про звільнення з посади голови Дубенської райдержадміністрації, але допоки Президент України не ухвалить рішення, я залишаюся державним службовцем. Погодьтеся з логікою здорового глузду: якби я «тікав за кордон», то навряд чи став би дотримуватися таких формальностей.

По-друге, зараз я перебуваю у відпустці, яка оформлена так само з дотриманням усіх вимог чинного законодавства.

Оскільки ці, загалом, зовсім не сенсаційні факти викликали цілу низку коментарів та чуток, вважаю за доцільне прокоментувати їх особисто.

Так, я відчуваю за собою певний борг. Це борг перед моїми близькими людьми, дружиною, дітьми, онуками. Вони тривалий час були обділені моєю увагою та спілкуванням, оскільки кожен мій день був присвячений роботі. Тепер вирішив виправити цю ситуацію.

Не вважаю за доцільне наводити перелік результатів моєї діяльності на посаді голови РДА, депутата обласної ради, громадського діяча, хоча розповісти є що. Нехай за мене скажуть люди, члени трудових колективів шкіл і дитячих садочків, релігійних та сільських громад, працівники культури, митці, громадські активісти.

Я залишаюся депутатом Рівненської обласної ради й надалі виконуватиму свої обов’язки, захищатиму інтереси моїх виборців і всіх жителів Рівненщини.

З повагою та любов’ю,
Данило Корилкевич".


Корилкевич звільнився. Його заява - у Президента

Тим часом кореспондент OGO.ua, спілкуючись цього понеділка з головою Рівненської облдержадміністрації Василем Берташем, поцікавився в очільника області, чи не просив він Данила Корилкевича написати заяву про звільнення. Ось що відповів Василь Берташ:

"Ні, це було його власне бажання. Він людина професійна, має великий досвід. Мабуть, уже трошки розчарувався в державній владі... Вже, мабуть, і вік... Але я задоволений, що такі люди працювали в адміністрації. Також у Данила Михайловича і як у депутата обласної ради завжди конструктивна позиція, тож сподіваюсь, що він буде і далі активно працювати як депутат".

Нагадаємо, що у червні нинішнього року на державну службу перейшов син Данила Корилкевича Михайло Корилкевич - він був призначений заступником голови Здолбунівської райдержадміністрації. За версією ряду експертів - "з прицілом" на те, щоб згодом замінити батька на посаді керівника Дубенщини.

Корилкевич отримав нову посаду

Проте, у розмові з кореспондентом OGO.ua Василь Берташ дав зрозуміти, що подібне призначення навряд чи відбудеться саме зараз - мовляв, для того, щоб очолити район, претендент повинен довший час пройти відповідні щаблі державної служби. Приміром, попрацювавши спочатку на посаді заступника, згодом - першого заступника голови райдержадміністрації. Ряд джерел серед можливих наступників Данила Корилкевича на посаді очільника Дубенщини називають нинішнього першого заступника і в.о. голови Дубенської райдержадміністрації Миколу Гузя.





На правах реклами