Ми у Facebook
29.08.2013, 16:19

ЗМІ: США готується бомбардувати Сирію вже наприкінці цього тижня

США, Великобританія та Франція готуються до радикальних дій по відношенню до Сирії. Як повідомляють численні закордонні ЗМІ, наприкінці цього тижня "альянс” буде бомбардувати 2-3 дні окремі цілі в арабській країні за допомогою крилатих ракет.
Президент США Барк Обама планує операцію, яка має підірвати сирійський режим, тобто, позбавити здатності використовувати хімічну зброю в країні, але не ставить за мету скинення президента Башара Асада, заявив New York Times представник адміністрації.

Як повідомляє АР, операція проти Сирії буде здійснюватися, головним чином, ударами з кораблів ВМС, що перебувають у Середземному морі.

Вчора, 28 серпня, в Парижі та Лондоні зібралися ради безпеки, щоб остаточно затвердити плани ударів по Сирії, повідомляє Financial Times. Що вони саме вирішили – поки ще невідомо.

Міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що американські військові вже „готові до війни” і чекають лише наказу від свого президента.

А представник Білого Дому Джей Карні наголосив, що: "Президент Барак Обама розглядає різні варіанти дій у відношенні до Сирії. Розглянуті плани військового характеру не ставлять своєю метою скинення Асада. Він повинен добровільно покинути свою посаду і передати владу перехідному уряду". Влада США планує найближчим часом опублікувати доповідь розвідки про застосування хімічної зброї в Сирії.

За чутками, Великобританія та Франція поки наполягають на дипломатичному вирішенні проблематичного питання.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини