Ми у Facebook
03.09.2013, 19:27

Рівненський музикант і художник Юрій Журавель долучився до творення "Мальованої історії Незалежності України"

За кілька днів у світ офіційно вийде нове творіння відомих українських письменників Братів Капранових - "Мальована історія Незалежності України". У створенні книги взяв участь й рівнянин, фронтмен гурту "OT VINTA" Юрій Журавель.
Книга Братів Капранових розповідає про історію України від часів Трипілля і Скіфії до здобуття у 1991 році Незалежності.

У книзі описується історія всіх українських земель – від Закарпаття та Галичини до Слобожанщини й Криму.



Окрім опису історичних подій книжка містить мапи, комікси та портрети історичних діячів.

Над оформленням книги працювали художники з 5 міст України, а автором портретів видатних українців став рівненський музикант та художник Юрій Журавель.

Київський князь Святослав
Київський князь Святослав


- Про ідею написання цієї книги Брати Капранови розповіли мені, коли були членами журі кінофестивалю "DVERY" у Рівному, - розповідає рівненський музикант і художник, лідер гурту "OT VINTA" Юрій Журавель. - Тоді ж, власне, вони й побачили, як я малюю. Так і виникла співпраця. Спочатку я мав робити й комікси до книги, але через щільний концертний графік не встигав малювати у повному обсязі. Тому зосередився лише на портретах.

Козацький отаман Максим Залізняк
Козацький отаман Максим Залізняк


За словами Юрія Журавля, він намалював близько 20 портретів - "від Атили до В'ячеслава Чорновола"

- Є багато постатей, яких в реальності ніхто не бачив, - говорить Юрій Журавель. - Їх довелося зображати за різними історичними даними та власними уявленнями. Декого вирішив зобразити "живішими", ніж їх зображують зазвичай. Наприклад Лесю Українку, на обличчі якої читаються не лише душевні хвилювання, але й фізичний біль.

Отаман "Поліської січі" Тарас Бульба-Боровець
Отаман "Поліської січі" Тарас Бульба-Боровець


Офіційна презентація книги відбудеться у Києві 5 вересня. Від того ж дня видання можна буде придбати і в Рівному, у книгарні "Криївка на Стручку", що у ТРЦ "Чайка" на вул. Гагаріна. Трохи згодом, за словами Юрія Журавля, книгу офіційно презентують і у Рівному.





На правах реклами