Ми у Facebook
12.09.2013, 14:19

Рівненська область подарувала астраханській школі погруддя Тараса Шевченка [+Фото]

В Астрахань прибула делегація Рівненщини на чолі з головою РОДА Василем Берташем.
У супроводі губернатора Астраханської області Олександра Жилкіна рівненські гості відвідали середню школу №4 м. Астрахані. Цього року навчальний заклад повернув втрачену в роки перебудови історичну назву - імені Тараса Шевченка. У данину поваги відомому українському поетові, прозаїку і художнику і на честь 200-річчя з дня його народження у дворі школи встановлять пам'ятник Тарасу Шевченку. Про це повідомляє Управління прес-служби і інформації адміністрації губернатора Астраханської області.





Астрахань є одним з російських міст, історія якого пов’язана з ім’ям класика української літератури. Збереглася історична будівля, в якій в серпні 1857 р., повертаючись з царського заслання, зупинявся Тарас Шевченко. У 1989 році на будинку була відкрита меморіальна дошка з барельєфом Шевченка. До речі, астраханська школа №4 спочатку носила ім'я українського поета, але в 90-ті роки воно зникло з офіційних документів навчального закладу. І тільки в липні цього року з ініціативи педколективу історичне ім'я повернулося школі.



Тим часом навчальний заклад всі ці роки зберігав історичні традиції - фойє прикрашає портрет Тараса Шевченка, у бібліотеці є розділ української літератури та історії і навіть рушник, на якому школярі винесли хліб-сіль гостям. На невеликому концерті, підготовленому до приїзду делегації, звучали українські вірші та пісні. До речі, навчальну програму школи №4 у наступному році доповнить факультатив з української мови.

Від Рівненської області до ювілею Великого Кобзаря в подарунок школі переданий бюст Тараса Шевченка.





На правах реклами