Ми у Facebook
12.09.2013, 16:38

Рівненський «Інваспорт» святкує 20-річчя [+Відео]

Цього року «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» відзначає свою 20-ту річницю. 12 вересня у Рівненському обласному музично-драматичному театрі відбулися урочистості з цієї нагоди за участю в.о. голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка.
У рівненському “Інваспорті” займаються люди з обмеженими фізичними можливостями. Це - вади слуху та мови, порушення опорно-рухового апарату та ДЦП, вади зору, розумового та фізичного розвитку. Наявність власної бази дозволяє проводити заняття для спортсменів-інвалідів на власній базі, що є не в кожному регіоні України.

Серед вихованців рівненського "Інваспорту" - переможці Паралімпійських ігор, чемпіони та рекордсмени світу, чемпіони України. В активі нашого "Інваспорту" - чимало суттєвих досягнень. Уже шість років поспіль Рівненщина втримує лідерство серед областей третьої групи за результатами змагань спортсменів із обмеженими фізичними можливостями. А загалом за 20 років успішної діяльності «Інваспорт» підготував 5 заслужених майстрів спорту, 37 майстрів спорту та 27 майстрів міжнародного класу. За цей час спортсмени-вихованці центру здобули 738 медалей різного ґатунку із різних видів спорту!

У квітні цього року рівненські танцюристи на візках стали кращими у світі. З 29 березня по 1 квітня в нідерландському містечку Боксмер проходив Кубок світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату. І наші вкотре задали жару. Із восьми можливих нагород, п’ять попрямували до України, зокрема три - до Рівного. А родина Іван та Надія Сіваки стали переможцями Кубку світу зі спортивних танців на візках.



ПОДИВІТЬСЯ, ЯК ТАНЦЮЄ ЦЯ ПАРА!



А загалом за 20 років успішної діяльності «Інваспорт» підготував 5 заслужених майстрів спорту, 37 майстрів спорту та 27 майстрів міжнародного класу. За цей час спортсмени-вихованці центру здобули 738 медалей різного ґатунку із різних видів спорту.

До 20-річчя «Рівненського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», ми поспілкуємося з заслуженим працівником фізичної культури та спорту,начальником обласного центру "Інваспорт" Віктором Кучером. Він розповість про роботу та досягнення рівненського центру. Читайте інтерв'ю на порталі OGO.ua вже найближчими днями!





На правах реклами