Ми у Facebook
17.09.2013, 09:42

Лісівники Рівненщини визначили кращих

Традиційно, напередодні професійного свята лісівники краю зібралися на урочисте засідання, аби підсумувати лісівничий рік, відзначити кращих, вшанувати ветеранів галузі.
Зростання обсягів виробництва та реалізації продукції на 56,4 млн. грн. (115,2 відсотки) у порівнянні з минулим роком, збільшення бюджетних платежів та обов’язкових відрахувань, поліпшення соціального захисту працівників – з такими здобутками підійшли до відзначення Дня працівника лісу лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Грицайчук наголосив, що лісова галузь на Рівненщині динамічно розвивається, успішно виконуються поставлені завдання, впроваджуються нові технології, принципи і методи у роботі. Водночас, головним пріоритетом було і лишається збільшення лісистості області. Роботи проводяться за принципом розширеного відтворення лісів. Щорічно відновлюється більше лісових насаджень, ніж рубається. За останні 10 роки зрубано 46 тис га, а створено 50,2 тис га. В 2013 році роботи з лісовідновлення планується провести на площі 5,5 тис. га. Для якісного виконання цього комплексу робіт щорічно заготовляється понад 50 тонн насіння, вирощується більше 45 млн. штук садивного матеріалу, що повністю забезпечує потреби галузі. Впроваджуючи передовий європейський досвіду у проведенні лісозаготівельних робіт, у фазі завершення залучення до них підприємств, які надають послуги лісозаготівельними комплексами на базі «Харвестерів», «Форвадерів». Також до кінця року в області планується збудувати 150 км лісових доріг. Розширення лісотранспортної мережі дозволить наростити сортиментну вивозку лісу великовантажними автомобілями, в тому числі з поставкою деревини в двір споживача. У такий спосіб вдасться зменшити затрати і знизити собівартість продукції.

Президент нагородив найкращих лісівників Рівненщини

У свою чергу, голова обласної організації Товариства лісівників України Микола Шершун наголосив на визначальній ролі лісової галузі у поліпшенні екологічної ситуації в регіоні. Він переконаний, що найкраще про успішну роботу свідчить збільшення лісистості області, адже головне у роботі лісівників – це зберегти і примножити зелені насадження рідного краю.

Високо оцінив роботу лісівників краї виконувач обов’язків голови Рівненської обласної державної адміністрації Анатолій Юхименко. Він зазначив, що лісова галузь є бюджетоутворюючою в області, відтак він подякував лісівникам краю за успішну і якісну роботу.

На високих соціальних стандартах у лісовій галузі Рівненщини наголосив начальник організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Сергій Богинський, який передав вітання лісівникам краю від голови Юрія Кічатого. До слова, на сьогодні розмір середньомісячної зарплатні становить 3690 грн., що є одним з кращих показників по області, та найвищим у системі лісового господарства України.

Крім здобутків, йшлося і про лісівничі плани на майбутнє. Адже нині перед обласним управлінням лісового та мисливського господарства стоїть завдання: передача цілісних майнових комплексів лісгоспів АПК до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів. В обласному управлінні переконані, що спільними зусиллями, в короткі терміни буде виконане і це завдання Уряду, відтак забезпечено достойний рівень господарювання в цих лісах.

Про це повідомляє прес-служба Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.





На правах реклами