Ми у Facebook
19.09.2013, 06:30

Перший конкурс краси відбувся 125 років тому

Глядачі на конкурсі краси "Перлина Рівного-2013"

Саме 125 років тому в бельгійському курортному місті Спа відбувся перший в історії конкурс краси. 21 з 350 кандидаток досягли фіналу, де виключно чоловіче журі «оглядало» їх за зачиненими дверима. Переможницею була визнана 18-літня креолка з Гваделупи Берта Сукаре. Вона отримала приз у 5000 франків.
Яких тільки конкурсів краси не навигадували в світі з того часу!.. Приміром, у 2009 році в Угорщині проводився конкурс «Міс Пластика». Учасниць нагороджували за… вдалі пластичні операції. До речі, хірурги, чиї клієнти зайняли призові місця, також отримали нагороди. А у Таїланді проводили конкурс «Міс Jumbo» - він був покликаний привернути увагу до проблеми вимирання слонів. Учасницями конкурсу стають жінки, які відповідають характеристикам слона: надмірна вага (допускали учасниць, вага яких перевищує 90 кг), елегантність та великі розміри. Дещо схожий конкурс проводили в Ізраїлі - він мав назву "Міс Повна і Красива". Його учасницями також могли стати лише жінки з вагою понад 90 кг. Конкурсантки закликали жінок любити себе такими, якими вони є, не звертаючи увагу на загальноприйняті стандарти краси.

Досягнення рівненських красунь

А ось в Одеському зоопарку цьогоріч провели конкурс краси серед... кіз. За перемогу змагалися п'ять рогатих конкурсанток. Конкурс мав назву "Міс коза-дереза 2013". Претенденток обирали за зовнішнім виглядом та характером, пояснив директор звіринцю. Він сам на сцену піднявся в образі козла - з рогами, борідкою та липучками на руках і ногах. П'ять камерунських кізочок у рожевих сукнях, яскравих спідницях і морських тільняшках під аплодисменти демонстрували всю свою козячу красу. Титул та корона найкрасивішої дістався Клоунесі. Свій фруктово-трав'яний подарунок переможиця взялася наминати одразу ж, розповідають podrobnosti.ua.

Але ми повернімось до Рівного і пригадаймо ще раз яскраві моменти "найсвіжішого" за часом проведення місцевого конкурсу краси - "Перлина Рівного-2013"! Нагадаємо, що відбувся він 9 вересня, у Міжнародний день краси, у парк-готелі "Швейцарія" неподалік Рівного.

"Перлину Рівного-2013" обрано!







Перегляньмо ще більше фото з конкурсу та зі світської "тусовки", що його супроводжувала!

Конкурс краси "Перлина Рівного-2013": на подіумі

Конкурс краси "Перлина Рівного-2013": поза подіумом





На правах реклами