Ми у Facebook
19.09.2013, 17:37

Рівненський обласний ліцей-інтернат не закривають

Днями у місцевих ЗМІ поширилася інфомація про те, що у Рівному збираються закрити обласний ліцей-інтернат - начебто, за результатами фінансової перевірки, а неофіційно - через те, що комусь припала до вподоби земельна ділянка навчального закладу. Ми вирішили з'ясувати, як усе виглядає насправді.
Чутки чутками, а правду найкраще дізнатись на місці: як кажуть, краще один раз побачити. Тому - вирушаємо на вулицю Котляревського, де розміщений ліцей!

На подвір'ї навчального закладу нас зустрічають галасливі компанії ліцеїстів. Чую, що учні обговорюють майбутню посвяту в ліцеїсти й діляться планами щодо репетиції якогось концерту в своєму навчальному закладі. Ніяких тобі ознак наближення закриття!

Кабінет директора - відразу на першому поверсі. Нам пощастило: керівник ліцею Наталія Сосюк якраз на місці. Візиту журналіста вже не дивується: каже, за останні дні не один і не два рази доводилось спростовувати невідомо ким запущені чутки.

Рівненському обласному ліцею-інтернату — 20 років

- Ліцей працює в нормальному режимі, продовжується активний навчально-виховний та творчий процес, - розповідає директор ліцею Наталія Сосюк. - Учні готуються до олімпіад, посвяти у старшокласники та інших творчих заходів.



Керівник дивується: кому і навіщо знадобилося поширювати неправдиву інформацію, відволікаючи вчителів та учнів від звичних навчальних турбот.

Вибір "ОГО": Наталія СОСЮК - директор Рівненського обласного ліцею-інтернату

Начальник управління освіти та науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський в інтерв'ю телеканалу Рівне 1 наголосив, що "на сьогоднішній день офіційної довідки, офіційних вимог чи рекомендацій, які б стосувалися Рівненського обласного ліцею-інернату немає. Управління освіти таких не бачило і їх не існує".

Пізніше на веб-сайті обласного управління освіти і науки з'явився офіційний коментар, який наводимо повністю:

«Рівненський обласний ліцей» працює у звичайному режимі.

На численні звернення представників засобів масової інформації управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації надає інформацію.

Із 02.09 по 05.09.2013 року в ході перевірки області органами Державної фінансової інспекції було проведену зустрічну звірку щодо підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків у комунальному закладі «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів Рівненської обласної ради.

На основі перевірки надано довідку зустрічної звірки, яка не містить висновків та рекомендацій.

На сьогодні комунальний заклад «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей» Рівненської обласної ради працює у звичайному режимі".





На правах реклами