Ми у Facebook
27.09.2013, 16:40

Рівнерада таємно роздала землі на Київській [+Аудіо]

Третє пленарне засідання 28 сесії Рівнеради нарешті поставило крапку у скандальних питаннях "садоводів". Принаймні тимчасово.
Виділення 67 земельних ділянок на вулиці Київській та в районі вулиць Погоринська - Федіна викликало значний резонанс у місті іще на початку липня. Як переконували партійні та громадські активісти, люди, які хочуть отримати ці ділянки під садівництво безкоштовно, підставні. А насправді за ними ховаються інтереси міських і обласних депутатів, міліції, прокуроратури та інших високих чинів.

Сесія Рівнеради: пікети, "дерибан", скандальні питання та інше [ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ]

Щоправда, конкретні імена "замовників" практично не називались. Хоч такі погрози і лунали неодноразово.

Ці питання, які у порядку денному сесії, запланованої ще на 4 липня стояли за номерами 75 та 84, наробили чимало шуму. Через них влаштовували пікети і навіть покидали сесійну залу. Навіть закінчення сесії відкладали на два місяці, і врешті розглянули 26 вересня.

Точніше, розглянули одне - 75, яке передбачало виділення земельних ділянок під садівництво на вулиці Київській.

Активного обговорення саме питання не викликало. Щоправда, депутати, наприклад, від фракції ВО "Свобода" цікавились чи є у списку "чорнобильці", "афганці", багатодітні сім’ї... Але, за словами начальника міського управління земельних відносин Василя Парчука, з’ясування таких обставин не входить у компетенцію управління. Відповіді на це питання не мала і "земельна" комісія Рівнеради, і міський голова Рівного Володимир Хомко.

Питань більше і не виникало б, аби голова секретаріату Едуард Галайчук, не повідомив, що голосування ведеться у... відкритому непоіменному режимі. Хоча на початку третього пленарного прозвучало зовсім інше: що голосування ведеться у відкритому поіменному режимі. Саме цей режим дозволив би отримати роздруківку із результатами голосування з цього питання кожного присутнього на сесії обранця.

Обговорення питання № 75 "Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для індивідуального садівництва":



Як би не кричали обурені депутати, більшістю голосів депутати таки погодили це питання, й віддали 20 земельних ділянок на Київській під індивідуальні садочки.



Отож, перетворюватимуть Рівне у місто-сад такі громадяни (натисніть на фото для збільшення):


















Розуміючи, що одне питання таки упустили, депутати взялися з’ясовувати, хто винен. Так активно взявся виступати депутат облради Олексій Бучинський, який ще недавно очолював фракцію "Во "Свобода" у міськраді і, схоже, залишив за собою ці ж функції.

Проте пояснити, у якому режимі продовжуватимуть пленарне засідання, ніхто толком не зміг.

Аудіозапис з’ясування режиму голосування Рівнеради:



Врешті, фракція "Батьківщина" внесла пропозицію далі голосувати у відкритому поіменному режимі. Депутати її підтримали.

А от переголосувати 75 питання вже зовсім відкрито... побоялися чи ненаважилися...



Ситуація ставала все гарячішою, адже попереду було іще одне питання так званих "садоводів".



Проте дива не відбулось - і довгоочікуване 84 питання, яке передбачало виділення 47 ділянок у районі вулиць Погоринська - Федіна, зняли з розгляду "на довивчення".

Зокрема, "довивчатимуть" "надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в районі вулиць Погоринської – Федіна безоплатно у власність" таким громадянам (натисніть на фото для збільшення):

























Тому його повернення цілком можна чекати на наступних засіданнях, як це сталося із земельною ділянкою у 14 соток на вулиці 16 Липня, 31-А. Та про це згодом...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ