Ми у Facebook
07.10.2013, 17:28

У селах Костопільщини Рівненської області облаштують спортивні майданчики

Проект під назвою «Спортивна молодь і діти – гордість та успіх громади» впроваджуватимуть у селі Мала Любаша Костопільського району. Він одержить співфінансування з обласного бюджету, оскільки став переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад Рівненщини.
Так, селяни самі зберуть тисячу гривень на облаштування вуличних тренажерів. По стільки ж на спортивний майданчик додадуть райрада та місцеве комунальне підприємство. Водночас із бюджету Малолюбашанської сільради готові витратити майже 14 тисяч гривень, оскільки спортивною інфраструктурою зможуть користуватися більше тисячі жителів із двох сіл. Разом із тим, із обласної казни інвестують у здоров’я людей 32 500 гривень, повідомляє прес-служба РОДА.

Таким чином за майже 50 тисяч гривень вдасться облаштувати між місцевими школою і дитсадком сучасний спортивний майданчик. Вуличні тренажери будуть доступні для всієї громади. За словами заступника голови облдержадміністрації Олексія Губанова, у Костопільському районі гроші з обласної казни також одержить Мирненська сільська рада на реалізацію проекту «Спорт без меж для всіх й усім».

Ще два задуми з Радивилівського району стали переможцями конкурсу й отримають співфінансування. Зокрема, у селі Добривода облаштовуватимуть спортивний та ігровий майданчик, а в райцентрі з обласною підтримкою впроваджуватимуть проект «Фізкультура і спорт – невід’ємна частина життя людини».

Загалом майже 30 відсотків переможців обласного конкурсу – це спортивні ініціативи громад Як повідомляє прес-служба Рівненської ОДА, виділеного з обласного бюджету мільйона гривень, майже третину спрямують на спортивні проекти.





На правах реклами