Ми у Facebook
08.10.2013, 12:09

У рівненській "Батьківщині" - зміна влади

Радикальні кадрові рішення, ухвалені в понеділок на засіданні бюро Рівненської обласної організації ВО "Батьківщина", озвучив журналістам в.о.голови РОО ВО "Батьківщина", народний депутат України Микола Кучерук.
Бюро обласної організації "Батьківщини" вирішило звернутись до Політради партії з пропозицією відсторонити Марію Конощук від виконання обов'язків голови Рівненської міської організації ВО "Батьківщина", а також члена міського та обласного бюро "Батьківщини". На посаду в.о. голови міської організації "Батьківщини" бюро рекомендувало депутата обласної ради, заступника міського голови Рівного Галину Кульчинську. Марії Конощук на засіданні бюро не було - за словами Миколи Кучерука, вона зараз перебуває за кордоном.

"Я думаю, Політрада підтримає Рівненську обласну партійну організацію", - спрогнозував Микола Кучерук.

Інше рішення, ухвалене на бюро в понеділок, на відміну від попереднього, вже не потребує затвердження Політрадою - Юрія Запорожця відсторонено від посади голови фракції "Батьківщина" в Рівнераді. Обов'язки керівника фракції "Батьківщина" покладено на Віталія Першогубу.

Радикальні кадрові зміни Микола Кучерук пояснив участю депутатів від "Батьківщини" у закритому голосуванні щодо виділення 20 земельних ділянок на вулиці Київській під час засідання сесії Рівнеради 26 вересня. Раніше Микола Кучерук наголошував, що депутати від "Батьківщини" повинні голосувати в Рівнераді відкрито і поіменно. "На жаль, керівник фракції не виконав рішення бюро", - зазначив народний депутат. І додав: "Обласне бюро побачило: щоб зробити правильні акценти в місті, нам потрібні Кульчинська і Першогуба", - наголосив лідер обласної "Батьківщини".

Сесія Рівнеради: пікети, "дерибан", скандальні питання та інше

"Всі члени фракції "Батьківщина", які були присутні на сесії Рівнеради 26 вересня, мають написати в Рівнераду особисті заяви про те, що відкликають свої голоси за рішення про виділення земельних ділянок на вулиці Київській, - заявив Микола Кучерук. - Ми даємо їм можливість показати свою громадянську позицію. Коли будуть відкликані голоси депутатів від "Батьківщини" - це рішення має бути скасоване. Також я ініціюю оскарження цього рішення через суд. Відповідальність за збір заяв депутатів від "Батьківщини" покладено на Віталія Першогубу та Юрія Запорожця".

- А якщо депутати не напишуть заяви? - запитали журналісти в лідера обласної "Батьківщини".

- Я ворожити на кавовій гущі не буду, - відповів Микола Кучерук. - Немає заяви - значить вони себе ставлять по інший бік...





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ