Ми у Facebook
11.10.2013, 13:02

Авіакатастрофа на Волині: версії та подробиці [Фото+Відео]

У селі Скулин Ковельського району сталася авіакатастрофа - там розбився літак АН-2. Загинуло дві людини. Стали відомі деякі подробиці трагедії. Є версії, що літак використовували контрабандисти.
Внаслідок удару об землю – машина як стрілка влетіла у меліоративну канаву - літак розлетівся на дрібні запчастини. Ідентифікувати можна лише хвіст машини.

Як повідомило "Віснику+К" джерело, стрілки годинника літака після катастрофи показували 4.40. Очевидно, це й можна вважати часом, коли сталася аварія. Територія навколо місця пригоди всіяна цигарками білоруського виробництва. З цього можна зробити висновок, що літак використовували контрабандисти.

Першими до місця пригоди приїхали працівники міліції з Камінь-Каширського району та пожежні села Скулин. Проте ні одним, ні іншим роботи уже не знайшлося. Загоряння не було, а двоє людей, які були всередині літака, загинули.

Мешканці Скулина розповідають, що літак з'явився у селі кілька місяців тому – ніхто з місцевих такої техніки не має. "Кукурузник" стояв на колгоспному аеродромі. Люди, які були біля нього, ніяк не могли підняти машину в небо. Нібито були якісь несправності у моторі. І от у ніч з 9 на 10 жовтня він злетів.

Основною залишається версія про те, що авіасудно, яке не мало ліцензії на здійснення польотів, знаходилось у користуванні контрабандистів. З місця аварії цигарки білоруського виробництва вивозили вантажівкою.

Щодо осіб загиблих, то, як повідомила Христина Романчук з підрозділу зв’язків з громадськістю УМВС на Львівській залізниці, пілотував літак 41-річний одесит громадянин Г., його напарником був ковельчанин Д. 1983 року народження.



Наявність у літаку мешканця Одещини наводить на думку, що саме туди й мав бути доставлений вантаж цигарок.

Також зі слів очевидців, відомо що у загиблих був спільник. Перед прильотом літка він приїхав на сільський аеродром і почав розгортати освітлювальне обладнання, яке мало б вказати пілоту на місце посадки. Проте літак до сільського аеродрому не дотягнув. Зачепившись крилом за землю він розвалився. Традиційно для аварій авіатехніки основний удар на себе прийняла носова частина АН-2, де у кабіні знаходились чоловіки, тож шансів вижити у них практично не було. Товариш загиблих, який був на землі, спробував допомогти їм. Проте через переоране канавами і звивистою дорогою поле дістатися до місця падіння літака машиною не зміг. Авто злетіло зі шляху. Згодом «Мерседес» звідси забрали правоохоронці. Саме цей чоловік і зателефонував до правоохоронців через кілька годин після аварії. Як вдалося дослідити журналістам телеканалу «Аверс», чоловік, який очікував на літак на землі, є нібито родичем високопоставленого чиновника Ковельської РДА.

Офіційної інформації щодо трагедії у Скулині дуже мало. Розслідуванням відкритого за фактом кримінального провадження займається Ковельський лінійний відділ транспортної міліції під наглядом транспортної прокуратури Волині.

Загалом же ні для кого не секрет, що Ковельщина є перевалочною базою для контрабандистів цигарок, які доправляють з Білорусі й або реалізовують в Україні, або далі переправляють до Польщі. Також тут процвітають спиртовики. Аварія у Скулині лише вказує на масштаб роботи контрабандистів у цьому районі.






На правах реклами