Ми у Facebook
16.10.2013, 13:16

Постійна комісія Рівненської облради готова захистити обласний ліцей-інтернат

Про це заявила 16 жовтня голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури і духовності Рівненської обласної ради Світлана Левицька. Проте, за словами начальника управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорія Таргонського, зараз потреби в цьому немає.
Як повідомляв [urlhttp://www.ogo.ua/articles/view/2013-09-19/43141.html]OGO.ua[/url], на початку вересня у рівненських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Рівненський обласний ліцей-інтернат збираються закрити чи то за результатами фінансової перевірки, чи через те, що комусь припала до вподоби земельна ділянка навчального закладу.


Рівненський обласний ліцей-інтернат не закривають


Після з'ясування ситуації стало зрозуміло, що ліцей працює в нормальному режимі.

- Продовжується активний навчально-виховний та творчий процес, - запевнила нас директор ліцею Наталія Сосюк. - Учні готуються до олімпіад, посвяти у старшокласники та інших творчих заходів.

Проте навіть після такого спростування чутки щодо закриття ліцею не припиняються. А голова постійної комісії з питань науки, освіти, культури і духовності Світлана Левицька на засіданні комісії 16 жовтня наголосила, що у разі потреби постійна комісія готова стати на захист Рівненського обласного ліцею-інтернату, адже такий рівень знань, що дають у цьому навчальному закладі, варто цінувати та підтримувати.

На таку заяву Світлани Левицької, начальник управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Григорій Таргонський заявив, що "станом на цю хвилину ніхто не збирається закривати цей ліцей. ЗМІ чомусь оголосили передчасні та неправильні висновки".

Головний освітянин Рівненщини також розповів, що дискусія про переведення ліцею на фінансування з міського бюджету справді відбувалася. Проте, за результатами перевірки встановили, що у РОЛІ навчаються більше 50% дітей не з Рівного. Тому рішення про переведення навчального закладу на міський бюджет чи, тим більше, про його закриття немає.





На правах реклами