Ми у Facebook
19.10.2013, 23:36

Ми приймемо зимову Олімпіаду-2022 в Україні?

16 жовтня у Борисполі учасники засідання Ради регіонів підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Рівненщину на засіданні представив голова обласної ради Юрій Кічатий.
- Усі питання, що обговорювалися мають вагоме значення, - поділився враженнями про засідання Ради регіонів голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий. - Так у центрі обговорення були питання розвитку фермерських господарств, сімейних ферм та створення мотивацій для них.

Не оминули під час обговорення і можливість проведення Олімпіади-2022 в Україні. Так, Президент України Віктор Янукович наголосив, що можливість проведення зимової Олімпіади є дуже великою честю.

Всі учасники засідання проголосували за подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Потенційним головним спортивним майданчиком Олімпіади визначено Львівську область.


100 років тому в Києві відкрилась... Олімпіада


Нагадаємо, що можливість проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні обговорюється ще з 2010 року. Так, 27 травня 2010 року президент Віктор Янукович на засіданні Ради Регіонів заявив, що хотів би провести Олімпійські ігри-2022 на Буковині. В листопаді віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков, заявив, що Буковель не зможе самостійно провести Олімпіаду через надто малі розміри, водночас, запропонувавши кандидатуру Львова.

Під час перебування у Києві президент Міжнародного олімпійського комітету Жак Рогге заявив у Києві, що Львів має потенціал для проведення Олімпійських ігор у 2022 році. Тоді було запропоновано проводити на базі Тисовця і Славського гірськолижну частину змагань.

А ви б хотіли, щоб Україна приймала Зимову олімпіаду-2022? Ви вірите у реальність такого масштабного проекту? Висловіть свою думку у коментарях!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ