Ми у Facebook
22.10.2013, 13:36

У Рівному відбудеться виставка від знаного у Європі українця

30 жовтня, у приміщенні рівненської арт-кафе "Salvador Dali", відбудеться відкриття виставки відомого українського фотохудожника Вадима Козловського під назвою "Жага колекціонування".
Сам митець родом з Віниччини. Свою популярність у колах європейського фотомистецтва він здобув завдяки своїм індивідуальним виставкам у країнах Європи, а саме в Польщі та Італії:

1991 - "Fotografika" ZPAF Gallery, Torun, Poland
1993 - "Miniatures" Municipal Gallery "Niedzwiadek", Przemysl, Poland
1997 - "Malinconia" Centro De Cultura F.Fabri, Pieve Di Soligo, Italy
1998 - "Black Sea Autumn" Centro De Cultura F.Fabri, Pieve Di Soligo, Italy

Окрім цього, в Україні Вадима Козловського знають за такими фотовиставками:

2006 - "Моя Вінниця" Державний Історичний Музей, Вінниця
2007 - "Червоне" Міський виставковий центр, Вінниця
2009 - "Обличчя друзів" Міський виставковий центр, Вінниця
2010 - "Небо і земля" Галерея «Інтершик», Вінниця
2011 – "Маленька ретроспектива” Міський виставковий центр, Кривий Ріг
2011 - "Епізоди", Чернігів Фото-фест, Виставковий центр ТПП, Чернігів
2012 - "Чорно-білі слова", Муніципальна галерея, Суми



Цікава інформація про автора:

Вадим Козловський, 1960 року народження – вінницький фотохудожник, член Національної Спілки фотохудожників України з моменту її заснування у 1989 році, член Художньої Ради спілки. З 80-х років минулого століття бере участь у численних вітчизняних та зарубіжних конкурсах (загалом близько 150 разів у 35 країнах світу, у третині з них був лауреатом). У 1997 році нагороджений почесним званням художника Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО (AFIAP). У 1991 році організував перший в історії незалежної України міжнародний конкурс творчої фотографії. Інтерес до фотографії проявлявся у Вадима ще з самого раннього дитинства. З того часу як куплений батьком дитини Фотоапарат «Смена - 2» випадково потрапив до рук юного Козловського. Шкільні та студентські роки Козловського проходили в напруженому навчанні (він був відмінником), і вивченні світової культурної спадщини. Особливо його приваблювали сучасні течії образотворчого мистецтва, серед яких слід виділити дадаїзм, постімпресіонізм, і, особливо, супрематизм. Навчаюсь на другому курсі медичного інституту в одній зі студентських поїздок Вадим був вражений побаченою картиною невисоких подільських пагорбів, плавно зникаючих в ранковому тумані. У цей момент йому прочинилися космічні таємниці буття і світобудови і він зрозумів, що доведеться присвятити себе служінню мистецтву фотографії. Приблизно в цей же час за свідченнями найближчого оточення цієї неординарної особистості народився ще один його афоризм - «я можу зняти шедевр сірниковою коробкою!» Тут доречно згадати пристрасті Козловського до різних нетрадиційних способів отримання фотографічних зображень - це і зйомка на прострочену фотоплівку, і друк з паперових негативів, і використання різних джерел світла для друку (наприклад, фари від «Запорожця»), і т.д. Заняття фотографією дають Вадиму Козловському ні з чим не порівнянне відчуття польоту.

Отож, приходьте 30 жовтня о 17.00 в арт-кафе "Salvador Dali", та пориньте у справжню "Жагу колекціонування".





На правах реклами