Ми у Facebook
24.10.2013, 10:09

У Рівному розповіли, що чекає абітурієнтів на ЗНО 2014 року [+СПИСОК]

Сьогодні, 23 жовтня, у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк розповіла про особливості ЗНО 2014 року. Все найцікавіше – у нашому матеріалі.
Підготовка до зовнішнього незалежного оцінювання набирає обертів. Міністерство освіти України прийняло наказ, яким визначило перелік предметів, які будуть винесені на ЗНО-2014. Згідно з цим наказом, кожен учасник має право обрати чотири предмети для того, щоб здавати їх у наступному році. Також у цьому ж наказі повідомляється, що всі тестові завдання будуть перекладені на шість мов національних меншин (кримськотатарська, молдовська, польська, російська, румунська та угорська мови), але тільки світова література буде представлена російською мовою.

Рівненським школярам на замітку: 1 листопада стартує реєстрація на пробне ЗНО

- Кожен учасник ЗНО-2014 має право обирати мовою національних меншин той предмет, який він вивчає у школі. Але, знову ж таки, як і минулого року, у 2014 році тестові зошити будуть надруковані тільки однією мовою. Цьогорічна новинка – абітурієнт має можливість закачати на мобільні телефони тестові завдання ЗНО, - розповідає директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Для того, щоб готуватися і добре здати ЗНО-2014, абітурієнтам пропонують взяти участь у пробному тестуванні на сайті www.lvtest.org.ua, реєстрація якого розпочинається з 1 листопада, а закінчується - 30 листопада.

- Абітурієнти мають можливість зареєструватися на один або на два предмети, тому що саме пробне тестування буде проведене під час весняних канікул 22 та 29 березня. Це все робиться для того, аби кожен бажаючий спробував свої сили, максимально приблизився до основної процедури ЗНО, психологічно підготував себе, попрацював із бланками А і Б, розрахував правильно час на виконання завдань, отримав правильні відповіді та дізнався результат за шкалою 100-200 балів. Вартість кожного тестування – 89 гривень, – додає Лариса Середяк.

Перелік предметів на ЗНО-2014

Отже, щоб пройти пробне тестування, вам потрібно заповнити на вищезгаданому сайті реєстраційну форму, сформувати та відправити електронну заяву. Отримати логін та код доступу до інформаційної сторінки „Особистий кабінет учасника ПІЗНО”, після чого роздрукувати квитанцію для оплати вартості послуг. Здійснити оплату на основі цієї квитанції протягом семи робочих днів в установі будь-якого банку України. Квитанцію обов’язково зберігати! Останнім кроком етапу реєстрації стане перевірка статусу заявки на сторінці „Особистий кабінет учасника ПІЗНО”.

Про пункти пробного тестування буде повідомлено пізніше. Попередньо відомо, що їх мають відкрити у всіх адміністративних одиницях Рівненської, Волинської та Львівської областей.

Вступники можуть подавати до вишів шість сертифікатів ЗНО

До речі, на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти додатково відкрили безкоштовне та багаторазове онлайн-тренувальне тестування. Воно дає можливість відразу перевірити свій рівень знань, а також стимулює до кращої підготовки перед ЗНО.

Увага!

22 березня 2014 року будуть здаватися такі предмети:
- Українська мова та література;
- Іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська);
- Фізика;
- Хімія;
- Всесвітня історія;
- Російська мова.

29 березня 2014 року будуть здаватися такі предмети:
- Математика;
- Історія України;
- Географія;
- Біологія;
- Світова література.

Більше інформації щодо ЗНО-2014:
www.testportal.gov.ua
www.lvtest.org.ua





На правах реклами