Ми у Facebook
30.10.2013, 18:15

Новий порядок перерахунку пенсій

Уряд затвердив новий Порядок березневого перерахунку пенсій. За твердженням посадовців, він забезпечить щорічне підвищення виплат 12 млн. пенсіонерів.
Таке рішення прийнято 30 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України.

«Ще у травні парламент ухвалив розроблений Міністерством соціальної політики закон, за яким при щорічному березневому перерахунку пенсій не повинно враховуватися підвищення пенсій у попередньому році, як це було раніше. І саме на виконання цього закону сьогодні Уряд ухвалив Порядок проведення такого перерахунку. Таким чином, понад 12 млн. українських пенсіонерів буде щорічно отримувати підвищення пенсій», - заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Міністр пояснила, що для перерахунку пенсії застосовується розмір заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, що склався на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок.

Ваші гроші у 2014 році: вивчаємо новий держбюджет

«Запропонований нами підхід дозволить ліквідувати розриви у розмірах пенсій та щороку осучаснювати їх розмір, оскільки перерахунок опиратиметься на зростання середньої заробітної плати. Крім того, за наявності коштів у бюджеті Пенсійного фонду, підвищення буде можливим на більше, ніж 20% від такого зростання», - сказала наталія Королевська.

Незахищені жителі Рівненщини отримають мільярд гривень

Ухвалений Порядок перерахунку пенсійних виплат стосується таких видів пенсій: страхових, наукових, військових строкової служби та чорнобильських.

Нині середній розмір пенсії на Рівненщині становить 1290 гривень. Водночас у грудні пенсіонерам області зроблять наступний перерахунок, повідомили в Пенсійному фонді. Розмір пенсії залежатиме від збільшення прожитковому мінімуму для осіб, які втратили працездатність, а він становитиме 949 гривень проти 894 гривень нині. До слова, нині на обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Рівненській області перебуває 310 873 пенсіонера.





На правах реклами