Ми у Facebook
31.10.2013, 07:59

Скасовано застарілі постанови про індивідуальне житлове будівництво [+ІНФОГРАФІКА]

30 жовтня Кабінет Міністрів України схвалив постанову, відповідно до якої втратили чинність дві постанови Ради Міністрів УРСР (від 18 грудня 1981 р. №618 та від 29 грудня 1989 р. №327), які врегульовували питання індивідуального житлового будівництва.
Як пояснив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, норми цих постанов є застарілими і не відповідають законодавству з питань будівництва, містобудування, архітектури і житлової політики.

Зокрема, за словами міністра, Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» питання індивідуального житлового будівництва унормовано в інший спосіб, ніж передбачений цими постановами. До прикладу, будівництво сьогодні здійснюється після подання повідомлення про початок робіт, на підставі будівельного паспорта, а розроблення проекту не обов’язкове, зазначає Урядовий портал. Прийняття в експлуатацію об’єкта здійснюється за декларативним принципом, а не державними приймальними комісіями. Житло споруджується на ринкових засадах, держава не встановлює ліміти капіталовкладень, робіт та ресурсів тощо. А відповідно до Закону України «Про ціни і ціноутворення» ціни на житло є вільними і не регулюються державою.

Де краще купувати нерухомість у Рівному: новобудова чи вторинне житло +ОГОЛОШЕННЯ



Зазначені норми стосуються багатьох, адже, приміром, лише впродовж минулого року, за даними Департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської облдержадміністрації, індивідуальними приватними забудовниками області було здано будинки площею 219,0 тис. кв. метрів, що становить 111,7% до обсягу попереднього року.

Оцінювати нерухомість будуть за новими правилами і розцінками

До слова, нині, за даними Державної служби статистики, в черзі на поліпшення житлових умов на Рівненщині перебувають 28,1 тисячі сімей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ