Ми у Facebook
01.11.2013, 14:11

Святе письмо з Південної Африки відтепер буде на Рівненщині

Святе Письмо з Південної Африки, написане бурською мовою відтепер буде зберігатися на Рівненщині. Релігійну книгу, привезену з іншого континенту, подарували культурно-археологічному центру «Пересопниця».
Нагадаємо, що у липні цього року у культурно-археологічному комплексі “Пересопниця” відкрили унікальну виставку. В колекції представлено переклади Святого Письма п'ятдесятьма мовами світу. Тоді організатори сподівалися, що колекція розширюватиметься екземплярами, які будуть привозити чи передавати туристи з різних країн.

1025-річчя хрещення Русі: у Пересопниці зібрали унікальну колекцію перекладів Святого Письма мовами світу [+Фото]

Так і сталося. Цими днями у Пересопниці побував пастор із Південно-Африканської Республіки, який подарував культурно-археологічному центру унікальне видання Святого Письма бурською мовою.



Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій ГУБАНОВ: "У нашого краю величезний туристичний потенціал, ми повинні його використати якнайкраще"!

- Екземпляр доволі рідкісний, - переконує директор закладу Микола Федоришин. Мова, якою написаний текст, виникла три століття тому в результаті змішування різних нідерландських діалектів із англійською та німецькою. Нині це офіційна мова Південно-Африканської Республіки і Намібії.

Тепер примірник, написаний бурською, доповнюватиме унікальну колекцію перекладів святого письма мовами світу, яку збирають у Пересопниці.





На правах реклами