Ми у Facebook
04.11.2013, 07:41

Командир рівненських військових керуватиме 14 областями

13 армійський корпус Сухопутних військ переформовано в оперативне командування "Північ" Збройних Сил України.
Відповідно до Концепції реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, спільної Директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 2 вересня 2013 року 13 армійський корпус переформовано в Оперативне командування "Північ".

Українські миротворці вчать літати військових з Конго [+Фото]

Оперативне командування "Північ" призначене для планування і управління застосуванням міжвидових угруповань військ (сил), протиповітряною та територіальною обороною, забезпечення охорони державного кордону України у повітряному просторі, підготовки та всебічного забезпечення військ (сил), а також виконання функцій з прикриття важливих державних об’єктів.

Українські військові навчаються разом з литовцями і поляками [+Фото]


Тимчасово виконуючим обов’язки командувача Оперативного командування "Північ" Збройних Сил України у зоні відповідальності якого знаходиться 14 областей України призначено генерал-лейтенанта Ігоря Колесника.

Довідка:



Ігор Колесник пройшов від командира механізованого взводу до начальника штабу-першого заступника командира армійського корпусу. З 2 липня 2012 року тоді ще генерал-майор Ігор Колесник займав посаду командира 13-го армійського корпусу. На нову посаду призначений з посади начальника озброєння Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

За службу на вірність українському народові нагороджений державними нагородами, відзнаками Міністра оборони України та Начальника генерального штабу-Головнокомандувача Збройних Сил України. У 2008 році брав участь у ліквідації техногенної катастрофи в с.Ожидові, що на Львівщині.

Генерал-лейтенанта йому присвоїли 6 грудня 2012 року.





На правах реклами