Ми у Facebook
05.11.2013, 17:10

Рівненські учні як другу іноземну обирають російську мову

Вищі навчальні заклади Рівненщини готують також викладачів чеської та словацької мов.
Англійська, російська, німецька, французька, іспанська та польська. Одну з цих іноземних мов з вересня почали вивчати п’ятикласники Рівненщини як другу обов’язкову. Таких уроків у них два на тиждень, повідомляє прес-служба РОДА.

У Рівному презентували посібник для юних знавців іноземної мови

Загалом найчастіше у якості другої іноземної на Рівненщині обирають російську. Її вивчають у 296 закладах області. На другому місці – німецька. У 143 школах її викладають як другу обов’язкову, а в 113 – як основну. Тим часом англійську як другу іноземну студіюють учні 117 закладів, натомість як основну – 500. А опанувати польську діти можуть не лише під час шкільних уроків. Зокрема, при Рівненській гуманітарній гімназії функціонує культурно-освітній центр з вивчення цієї мови. Там займається 158 учнів. А в Сарненському районі дітей вчать за сприяння громадської незалежної організації «Україно-польська дружба».

На Рівненщині вирішать, що робити з вундеркіндами

Натомість у вищих навчальних закладах Рівненщини, окрім викладачів англійської, французької, німецької, російської та польської мов, також готують фахівців, які володіють чеською та словацькою, розповіли в управлінні освіти і науки облдержадміністрації. В області дбають про те, аби підготувати відповідних спеціалістів, які можуть фахово викладати іноземною.

Школярі Рівного хочуть вивчати мови країн Євросоюзу, а не російську





На правах реклами