Ми у Facebook
16.11.2013, 11:21

Начальників слідчих ізоляторів з усієї України навчали у Рівному

Начальники слідчих ізоляторів та їх заступники з різних куточків України зібралися на Рівненщині для проведення навчальних зборів. Очолив збори заступник начальника департаменту – начальник управління режиму, нагляду і безпеки Олексій Бондаренко.
«Особливу увагу під час занять було приділено питанню заходів безпеки під час роботи із засудженими до довічного позбавлення волі, порядок виведення їх з камери, проведення обшуку і технічного огляду камери» - розповідає Олексій Бондаренко.

Учасники навчальних зборів провели практичні заняття з відпрацювання алгоритму дій персоналу Рівненського СІЗО у разі надзвичайно події, а саме за ввідною Буря-3 – втеча засудженого.

За легендою скориставшись безвідповідальним відношенням до виконання службових обов’язків молодшим інспектором – кінологом, який не закрив хвіртки виходу на внутрішню заборонену зону, засуджений господарської обслуги Г. перетнув внутрішню заборонену зону . Завданням персоналу було відпрацювання усіх необхідних дій аби зупинити засудженого. У відповідності до умов легенди молодший інспектор на постовій вишці застосовує зброю на поразку.

Аби інсценування було максимально наближене до реальних подій, до практичних відпрацювань було залучено слідчо-оперативну групу МВ УМВС України в Рівненській області. Які прибули на умовне місце події для документування факту спроби втечі та вилучення знарядь за допомогою, яких засуджений намагався вчинити даний злочин.

«Працівниками СІЗО було чітко відпрацьовано усю послідовність алгоритму необхідних дій при надзвичайній події» - прокоментував заступник начальника департаменту – начальник управління режиму, нагляду і безпеки Олексій Бондаренко

В рамках зхборів учасники ознайомилися з роботою медичної частини Рівненського слідчого ізолятора, банно-прального комплексу та роботою харчоблоку. Також відвідали молитовну кімнату, приміщення для надання тривалих побачень, а також для проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

«В ході проведення зборів, учасники ознайомилися зі створеними для персоналу установи умовами праці та дозвілля» - розповідає начальник управління Олександр Адамець – «Також оглянуто будівництво церкви, яка будується, як для потреб засуджених так і для персоналу».

По завершенню дводенних зборів було підбито підсумки начальників слідчих ізоляторів та їх заступників пенітенціарної служби України. В рамках наради було проаналізовано діяльність слідчих ізоляторів за 9 місяців поточного року та виділені основні проблемні питання – головне з яких посилення лінії охорони шляхом додаткового встановлення інженерних та технічних засобів.

«Спостережна вежа Рівненського слідчого ізолятора має бути прикладом для усіх інших СІЗО» - зауважує Олексій Бондаренко – «Після проведеної реконструкції вежі значно збільшився оглядовий простір в межах поста та створені належні умови для несення служби молодших інспекторів».

В позитиві, заступником начальника департаменту – начальником управління режиму, нагляду і безпеки Рівненський слідчий ізолятор було відмічена наявність постів вільного вартування службових собак, які перекривають весь периметр установи а також умови для праці та дозвілля персоналу установи.

Також присутніми були розглянуті причини та передумови надзвичайної події, яка нещодавно сталася в Херсонському слідчому ізоляторі - втечу неповнолітнього ув’язненого. В ході аналізу та обговорення було опрацьовано план дій які значно знизили б вірогідність аналогічних надзвичайних подій в установах.





На правах реклами