Ми у Facebook
18.11.2013, 13:07

Український молодіжний містичний трилер "Тіні незабутих предків" - уже в Рівному! [+Відео]

У кінотеатрах Рівного розпочався показ українського молодіжного містичного трилера "Тіні незабутих предків". Фільм вийшов у прокат у четвер, 14 листопада. Дізнайтесь більше про резонансну вітчизняну кінопрем'єру!
Двогодинна стрічка режисера Любомира Левицького "Тіні незабутих предків" - це стовідсотковій український продукт, наголошується на сторінці фільму в мережі "В Контакте". Українські актори у фільмі розмовлятимуть українською мовою, а зйомки проходили у мальовничих і загадкових куточках нашої країни! Як розповідає телеканал новин "24", зйомки стрічки проходили частково на території Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, частково - у Карпатах. На посаду головного оператора запросили Марка Еверлі, який був учасником головної команди, що знімала американську сагу "Сутінки". "Тіні незабутих предків" уже встигли назвати першим голівудським фільмом України!

Сюжет фільму "Тіні незабутих предків" поєднує минуле і сучасність. У часи, коли ліси від українських Карпат, аж до самої Трансільванії, були переповнені злими духами та іншими містичними істотами, дев'ять наймогутніших магів утворили Коло Сили, щоб утримувати рівновагу темних сил. Їх називали мольфарами. У 1810 році, коли загадкові вбивства в лісах ставались мало не кожен день, мольфари, за допомогою давнього обряду, полонили усіх карпатських духів у Книгу Тіней, затаврувавши її магічною Згардою. Але через неуважність наймолодшого мольфара, одному з древніх духів вдалось причаїтися на волі та почати жорстоке полювання за магічною срібною монетою, що і до сьогодні є єдиним ключем до Книги... Тим часом наш сучасник, 20-річний Іван, живе звичайним студентським життям, страждаючи від нерозділеного кохання. Але одного дня, у процесі чергового привертання до себе уваги університетської красуні, він стає причиною пропажі Згарди, яка дев'ять років назад була знайдена в Карпатах та передана університету як цінний експонат. Після цього на тілах його восьми друзів з'являються символи, що в сумі нагадують зображення магічної Згарди. Викладач, якого всі вважали божевільним професором, пояснює компанії, що кожен зі студентів має на собі магічну мітку, а згарда знаходиться у одного з них біля самого серця. Саме так її зберігали древні мольфари і саме через це всі вони були знайдені з вирваними серцями. Того ж дня професор гине за незрозумілих обставин. Ваня дізнається, що єдиний, хто може вийняти Згарду та позбавити всіх його друзів участі в цій небезпечній історії — це нащадок останнього мольфара із кола сили, який живе далеко в лісах. Ваня вмовляє компанію поїхати, але остаточно всі погоджуються після другого загадкового вбивства. У лісах їх чекатиме низка пригод. Вони мають подолати свої страхи, зупинити стародавнє зло та пройти випробування на відданість, дружбу і кохання...

Хто зняв найкращий фільм до 730-річчя Рівного?

Більшість акторів, які знялись у фільмі - молоді, їх відбирали по всій Україні, проводили онлайн-кастинг. Але серед тих, хто знявся в українському містичному трилері, є й відомі імена - приміром, народна артистка України Ольга Сумська, відома телеглядачам зокрема за роллю Роксолани в одноіменному серіалі, популярна телеведуча Ольга Фреймут і актор столичного театру імені Івана Франка Дмитро Ступка - внук славетного Богдана Ступки.



У Рівному головні нагороди кінофестивалю DVERY завоювали близнючки

Продюсери фільму "Тіні незабутих предків" уже закінчують переговори щодо прокату в Росії, стрічка зацікавила й американців, розповідають ФАКТИ.ICTV. «Ми навіть не очікували такого інтересу, ми були до нього не готові, тому що все, що ми чули про українське кіно «Ви будете ходити і цілувати пороги, і нічого у вас не вийде». А неочікувано агенти самі до нас звернулися», - розповідає продюсер фільму «Тіні незабутих предків» Андрекс Селіванов.

Фільм про Шевченка зніматимуть у чорнобильській зоні і в кабінеті Фрейда

У вівторок, 19 листопада, режисер, продюсер і актори фільму завітають до Рівного. А вже нині "Тіні незабутих предків" можна переглянути і в кінопалаці "Україна", і в кінотеатрі "Мультиплекс" у кіноцентрі "ЕРА".

Приємного і цікавого вам перегляду!





На правах реклами