Ми у Facebook
23.11.2013, 19:44

Письменник з Рівненщини Петро Кралюк став лауреатом премії "За громадянську позицію" [+Відео]

Письменник з Рівненщини Петро Кралюк став лауреатом премії "За громадянську позицію" імені Джеймса Мейса - історика, політолога, дослідника Голодомору в Україні. Саме Джеймс Мейс став свого часу ініціатором акції "Свічка у вікні" на знак вшанування жертв Голодомору.
Лауреатами премії «За громадянську позицію» імені Джеймса Мейса стали Петро Кралюк та Володимир Бойко, повідомляє "Телекритика" із посиланням на сайт газети «День».

«Я сподіваюся, що лауреати премії Джеймса Мейса, і не тільки вони, продовжуватимуть його справу. Прекрасно, що є ця премія і видана газетою «День» книжкова серія «Підривна література», яка включає і брошуру із публікаціями Джеймса Мейса», - наголосив Петро Кралюк. А голова громадської ради конкурсу Надзвичайний і Повноважний Посол України, письменник Юрій Щербак назвав переможців золотою спадщиною сучасної публіцистики, зазначає "Укрінформ".

Премія імені Джеймса Мейса заснована головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною і вручається за вагомий внесок у розвиток української публіцистики вже п'ятий рік поспіль. У попередні роки її лауреатами стали відомі публіцисти Ігор Лосєв, Ігор Сюндюков, Сергій Грабовський, Олександр Палій. Премія вручається в грошовому еквіваленті 25 000 гривень щорічно наприкінці листопада — у дні вшанування жертв Голодомору в Україні.



Джеймс Мейс - американський історик і політолог. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про Голодомор в Україні. У 1993 році переїхав в Україну, одружився на українці, викладав у Києво-Могилянській академії, тісно співпрацював з газетою "День". Помер 2004 року, похований у Києві.

Більше про премії імені Джеймса Мейса


Трагедія Голодомору в Україні: замість зайвих слів [+Фото]

Нагадаємо, письменник і науковець, доктор філософських наук професор Петро Кралюк, який працює проректором з навчально-наукової роботи Національного університету "Острозька академія", нині претендує на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі літератури. На здобуття найвищої в Україні творчої відзнаки за вагомий внесок у розвиток культури і мистецтва висунута його книга "Шестиднев, або Корона дому Острозького". Імена лауреатів оголосять до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря, у березні 2014 року.

Письменник з Рівненщини може отримати 260 000 гривень





На правах реклами