Ми у Facebook
01.12.2013, 12:05

У Таїланді - революція [+Відео]

Влада Таїланду спрямувала кілька тисяч військових на допомогу спецпідрозділам поліції, які охороняють будівлі міністерств у столиці країни Бангкоку. У країні тривають масові заворушення, які, за свідченням журналістів світових ЗМІ, нагадують революційні події.
Демонстранти виступають проти зв'язків влади з колишнім главою уряду Таксіна Чінавата. Як стверджують організатори, саме екс-прем'єр продовжує негласно керувати країною, незважаючи на те, що перебуває у вимушеному вигнанні й постійно проживає за кордоном. Чінават був усунений від влади в результаті військового перевороту в 2006 році, а пізніше заочно засуджений на два роки позбавлення волі за перевищення службових повноважень. Уряд Таїланду зараз очолює його молодша сестра - Йінглак Чінават, а абсолютна більшість в парламенті має партія «Пиа тай», яка не приховує своєї підтримки сім'ї Чінават, розповідає comments.ua. 28 листопада парламент Таїланду не підтримав вотум недовіри прем´єру.

Вуличні протести опозиції в Бангкоку почалися з багатотисячного мітингу минулої неділі. Упродовж усього тижня протестанти блокували роботу урядових установ. Міністерство фінансів Таїланду, захоплене маніфестантами, перетворилося на один із штабів опозиції. Незважаючи на це, столична поліція уникала застосування сили, не розганяючи маніфестантів. Перший серйозний спалах насильства стався в Бангкоку 30 листопада. В результаті вуличних зіткнень 5 людей загинуло, 45 отримали поранення.

У столиці Таїланду Бангкоку поліція розганяє сльозоточивим газом мітингувальників, які намагаються прорватися на територію Будинку уряду, розповідає ТСН.ua.

Як повідомляє vz.ua, опозиційні сили захопили телекомпанію, будівлі міністерств фінансів і внутрішніх справ, а інші органи державної влади заблокували. По всій країні оголошено страйк.

За словами кореспондента ВВС в Бангкоку, те, що відбувається, нагадує події державних переворотів.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО

У звязку з численними масовими акціями протесту в Таїланді, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, у разі нагальної необхідності відвідання вказаних районів, проявляти підвищену пильність та обережність, а також уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в демонстраціях, не здійснювати несанкціоновану фото- та відеозйомку, не вступати в суперечки з місцевим населенням з питань, що стосуються внутрішньополітичної ситуації в Таїланді.

Рівнянам радять бути обережними в Таїланді



Як зазначається у повідомленні зовнішньополітичного відомства України, у випадку потрапляння у надзвичайні ситуації, громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Королівстві Таїланд за номерами телефонів (+662) 685 32 16 та (+6689) 200 39 00, або телефонувати на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: (044) 238 16 57.

Фото thaipbs.or.th





На правах реклами