Ми у Facebook
02.12.2013, 13:30

У Рівному виступив всесвітньо відомий український народний хор [Фото+Відео]

У неділю, 1 грудня, в рамках концертного туру в Рівному виступив Волинський державний академічний український народний хор. Місцева публіка зустріла волинян аншлагом та гучними оплесками.
Для рівненської публіки на одній сцені виступали близько 60 артистів, які одночасно співали, танцювали та грали на музичних інструментах. В основному ж у складі колективу близько 80 артистів з вищою базовою освітою, серед яких п'ять заслужених артистів України та один заслужений діяч мистецтв України.


БІЛЬШЕ ФОТО У МЕДІАГАЛЕРЕЇ


У Рівному на одній сцені одночасно співатимуть і танцюватимуть 60 артистів! [Фото+Відео]



Основу репертуару колективу складає пісенний, музичний та хореографічний матеріал Волині, в якому особлива увага приділяється фольклорній спадщині, записаній Лесею Українкою.

На сьогодні репертуарна палітра Волинського народного хору досить різноманітна і складає більше 150 пісень, танців та вокально-хореографічних композицій. Більшість із цих творів є оригінальними і вперше були виконані саме волинськими носіями культури.




Виступ всесвітньо відомого Волинського державного академічного українського народного хору у Рівному



ДОВІДКА:

Державний академічний Волинський народний хор був створений у місті Луцьку при Волинській обласній філармонії в 1978 році. Одним з організаторів та першим художнім керівником колективу був композитор, народний артист України Анатолій Пашкевич. З 1989 по 1993 роки колектив працював під керівництвом відомого балетмейстера, заслуженого артиста України А. Й. Іванова. З 1989 року і по сьогоднішній день головним диригентом, а з 1993 року і художнім керівником Волинського народного хору є заслужений діяч мистецтв України Олександр Олександрович Стадник. Балетмейстер колективу — заслужений артист України Валерій Смирнов, хормейстер — Володимир Єфіменко, керівник оркестру — заслужений артист України Ростислав П’ятачук. В складі Волинського народного хору 36 артистів хору, 25 артистів балетної групи та 15 оркестрантів з середньою спеціальною та вищою освітою, серед яких 5 заслужених артистів України. У 2002 році за видатні досягнення у розвитку українського музичного мистецтва Волинському народному хору було надано статус академічного.


БІЛЬШЕ ФОТО У МЕДІАГАЛЕРЕЇ




За роки свого існування Волинським народним хором було проведено більше 3000 концертів як в Україні, так і за її межами. З 1978 по 1991 рік гастролі колективу відбулися в Росії, Казахстані, Узбекистані, Грузії, Естонії, Латвії, Литві, Азербайджані. З 1991 року постійними стали концерти Волинського народного хору за кордоном. Так, зокрема, гастролі відбувалися в Нідерландах (1992 р.), Греції (1993 р.), Німеччині (1994 р.), Естонії (1996 р.), Австрії (1997 р.), Італії (1998 р.), Білорусі (2001 р.), Литві (2003 р.), майже у всіх найбільших містах Польщі (1995-2009 рр.) З великим успіхом пройшли концерти Волинського народного хору в найкращих концертних залах Канади та США в 1999 та 2006 роках. Артистам аплодували жителі Торонто, Оттави, Монреаля, Баффало, Кінгстона, Детройта, Чикаго та інших міст Північної Америки.

Генеральний спонсор концерту Волинського державного академічного хору - Набережний квартал.






На правах реклами