Ми у Facebook
07.12.2013, 10:27

Рівненщина: ще 35 шкіл мають можливість поборотись за перемогу у проекті "Відкритий світ"

У четвер, 5 грудня, відбулось оголошення переможців конкурсу «2000 шкіл» ІІ етапу Національного проекту «Відкритий світ». Серед переможців конкурсу - 13 шкіл з Рівненської області. Ще 35 шкіл області отримали можливість до 12 грудня надіслати документи, яких бракує до повного комплекту.
Як зазначив директор ДБУ «Рівненський регіональний центр з інвестицій та розвитку» Олександр Осовець, який курує впровадження відповідного Національного проекту в регіоні,статочні результати конкурсу будуть оголошені 19 грудня 2013 року. Перелік шкіл, що стали учасниками опубліковано на сайті Національного проекту «Відкритий світ» – www.educom.ua.

Всього на всеукраїнський конкурс «2000 шкіл» було подано 3168 заявок, з яких відповідними документами було підтверджено 2310. Значну кількість, а це 1101 заявку, надіслали сільські школи. Всіх заявників журі розділило на три категорії: зелену, жовту та червону. Загалом, до зеленої категорії увійшла 381 школа, яка власне і була визначена як переможці конкурсу, до жовтої категорії увійшло 902 школи, котрі задекларували відповідність ключовим критеріям, але не надіслали повного пакету документів. Таким школам організатори конкурсу надали можливість до 12 грудня надіслати документи, яких не вистачає.

Заявки, подані школами на конкурс, розглядало авторитетне журі, до складу якого входили представники міжнародних компаній – Microsoft, Intel, громадської організації Wikimedia та української галузевої асоціації АПІТУ. Критеріями оцінки були виконання школами умов конкурсу й документальне підтвердження поданих даних.

Рівне: сьогодні визначать найкращих знавців української мови та літератури

Нагадаємо, що 17 жовтня Нацпроект «Відкритий світ» оголосив конкурс, за результатами якого до кінця 2013 року 2000 шкіл стануть учасниками проекту та отримають сучасне навчальне обладнання і доступ до єдиного освітнього порталу. Всі інші школи України Національний проект охопить до завершення 2015 року. Зокрема, 6 листопада 2013 року на базі Рівненської гуманітарної гімназії за участі представників Держінвестпроекту відбулася презентація відповідного конкурсу, де всі бажаючі мали змогу отримати інформацію про деталі та умови подання конкурсної заявки.





Рівненські школи навчатимуть, як отримати комп'ютери

«Відкритий світ» – це проект, в рамках якого створено єдиний навчально-інформаційний online простір для учнів, вчителів та батьків зі всієї України на освітньому порталі. Кожен учасник матиме постійний та швидкий доступ до нього. Ціль проекту – подолання освітньої нерівності і забезпечення найвищого стандарту освіти у кожному куточку України. Національний проект «Відкритий світ» співпрацює з провідними міжнародними ІТ-компаніями: Microsoft, Cisco, Intel, Epson, Trunity та українськими інтеграторами: «Енглер», «БМС-техно», «Сітронікс», сервіс Української спілки інвалідів (УСІ).





На правах реклами