Ми у Facebook
07.12.2013, 11:22

287 жителів Рівненщини написали Всеукраїнський диктант національної єдності [+ Аудіо] [+Відео]

287 робіт отримала з Рівненської області Національна радіокомпанія України, яка до Дня української писемності та мови у листопаді провела "Всеукраїнський диктант національної єдності". За кількістю робіт Рівненщина - на 18 місці серед регіонів. Деталі - дізнайтесь далі!
Як повідомляє Українське радіо, Національна радіокомпанія України одержала загалом 13 108 робіт від учасників “Всеукраїнського диктанту національної єдності”. Листи надійшли з усіх областей України та з-за кордону (Англії,Бельгії, Білорусі, Литви, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, Франції, Швеції). Найактивнішими (географія додається) були слухачі з Києва, Львівської, Київської, Івано-Франківської та Харківської областей.

На акцію відгукнулися учні молодших та старших класів, студенти, службовці, робітники, сільські трудівники, науковці, митці, журналісти, домогосподарки, багатодітні матері, пенсіонери, священнослужителі, інваліди, ветерани Великої Вітчизняної війни, ліквідатори аварії на ЧАЕС. Українці писали цілими родинами. Найменшому учаснику – 4 роки 5 місяців, найстаршому – 96.

Повний текст Всеукраїнського диктанту національної єдності

АУДІОЗАПИС ДИКТАНТУ

У конкурсі взяли участь працівники державних установ та організацій, представники шкіл, гімназій, ліцеїв, училищ, коледжів, вищих навчальних закладів, зокрема, Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова, Київського університету ім. Б.Грінченка, Харківського національного університету внутрішніх справ, Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації, ТОВ “Арбетар” (м.Київ), районної газети “Тетіївська правда”, Дар'ївської виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області та інші.

ВІДЕО ТСН.UA ПРО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

Нагадаємо, що у Рівному до Дня української писемності та мови, який відзначали 9 листопада, також провели подібну акцію - у сесійній залі Рівнеради перевірили міських посадовців на знання поезії Великого Кобзаря та вміння редагувати словосполучення.

Рівненських чиновників перевірили на знання української мови

Використані матеріали kolo.poltava.ua





На правах реклами