Ми у Facebook
12.12.2013, 12:36

В казначействі "пропали" міжнародні гроші для Рівного

Рівненщина залишається однією з найпривабливіших областей в Україні для залучення інвестицій. Цього року в рамках співпраці міст Рівного та Любліна повинні реалізовуватися 3 проекти. Проте казначейство затримало міжнародні кошти і не поспішає виділяти їх для реалізації проектів.
Реалізація інвестиційної програми міста Рівного на 2011-2013 роки сприяла створенню сприятливого інвестиційного клімату та активізації інвестиційних процесів, залучення вітчизняних та іноземних коштів. В рамках реалізації програми цього року було розроблено інвестиційний паспорт міста Рівне на трьох мовах. Постійно здійснюється потенційний пошук інвесторів для реалізації програми електронне місто Рівне.

- Досягненням для міста стало отримання коштів Європейського Союзу для реалізації проектів транскордонного бізнесу Польща-Білорусь-Україна, - розповідає начальник управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій Валентин Кирилюк. - Це проект співпраці муніципалітетів Рівного та Любліна, проект щодо інвестицій в культуру та проект розвитку малого та середнього бізнесу підприємств Рівного та Любліна.

Проте ці проекти зараз не можуть бути реалізовані через затримку коштів у казначействі.

- Кошти, які ми від гранту отримали на казначейський рахунок також пропали. Ми минулого тижня написали лист Міністру економіки, бо може відбутися міжнародний скандал, - пояснює міський голова Рівного Володимир Хомко. - Міжнародні кошти на реалізацію проектів пропали в казначействі. Це вже межа цинізму.





На правах реклами