Ми у Facebook
13.12.2013, 22:55

Круглий стіл у Януковича: підсумки [+Відео]

«Чудова пропозиція - оголосити мораторій на будь-які силові дії. Ми приймаємо таке рішення, і ніяких проблем не буде», - сказав Віктор Янукович під час засідання загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну». Що ще сказав Президент і що побачили журналісти після круглого столу - далі!
Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, на переконання Віктора Януковича, будь-які розмови про підготовку силових дій є неприйнятними. «Я також начитався інтернету різного: заклики про озброєння, когось треба вбити, повісити і т.д. Все це емоції, все це провокації, все це розхитування ситуації», - підкреслив глава держави. Президент зазначив, що з часом стане зрозуміло, хто зацікавлений у таких діях. «Давайте будемо мудрішими, спокійно давайте розберемось на нашій рідній землі. У нас достатньо є досвіду подолання будь-яких криз. Це - чергова, вона випала на нашу долю», - зазначив Президент. Глава держави підкреслив, що ніхто не боїться закликів про «перезавантаження» влади, але всі сторони повинні пам’ятати про свою відповідальність.

Відставки Азарова не буде

Також Президент запропонував народним депутатам проголосувати на пленарному засіданні парламенту у вівторок за амністію затриманих під час масових акцій. «Що стосується винних, де ми впевнені - давайте покараємо. Де постраждали люди, давайте приймемо рішення й у вівторок проголосуємо амністію. Знімемо всі ці питання по всім», - сказав Віктор Янукович.

Суд звільнив "свободівця" з Рівненщини, затриманого під час подій Євромайдану [Фото+Відео]

Відео ТСН.ua


«Нам ні в якому разі не можна ні в нашій країні, ні за її межами, будувати політику на протистоянні чи на протиставленні», - сказав глава держави, додавши, що необхідно шукати шляхи об’єднання суспільства. На переконання Віктора Януковича, побудувати сильну країну можливо лише за умови об’єднання зусиль всіх гілок влади та громадськості. «Побудувати нову країну зможемо тільки тоді, коли будемо працювати так, як це робили наші батьки, а не битися», - сказав Президент. Він наголосив, що Україна й далі рухатиметься шляхом європейської інтеграції. «Європейській інтеграції немає альтернативи. Європейським принципам, європейським стандартам - немає альтернативи», - підкреслив Віктор Янукович. На переконання глави держави, рухатися в цьому напрямку наша держава зможе лише за наявності міцного економічного підґрунтя. «Я переконаний, що сильна економіка, сильна держава дасть нам можливість далі рухатися шляхом розвитку», - зазначив він. «Я звертаюся до наших громадян, які стоять на Майдані, на всіх майданах – заспокоїтися і припинити протистояння. Протистояння ніколи не приводили ні до чого хорошого. Я прошу заспокоїтися і дати можливість політикам, владі, опозиції разом вийти з цієї ситуації», - наголосив Президент.

Які результати круглого столу "Об’єднаймо Україну"?

Глава Української православної церкви Київського патріархату Святійший Патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет під час круглого столу заявив: щоб Євромайдан розійшовся, мітингувальникам потрібна гарантія того, що Україна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом. "Силою Майдан не розженеш. Один раз розігнати - на наступну неділю зберуться знов, у ще більшій кількості", - сказав він під час круглого столу із врегулювання ситуації в Україні. "Ще одна небезпека - якщо Україна вступить у Митний союз, то збереться ще більше", - додав патріарх, якого цитує ВВС-Україна. Глава УПЦ КП також попередив присутність про необхідність не застосувати силу щодо мирних протестувальників, попередивши, що застосування сили може призвести до громадянської війни.

Святіший Патріарх Філарет: "Духовність народу зростає, а це означає, що церква існуватиме і в майбутньому" [+ІНТЕРВ'Ю]

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, коментуючи підсумки круглого столу, вже заявив, що не вірить у обіцянку Віктора Януковича щодо мораторію на силові заходи."Ми почули, що він обіцяв ввести мораторій. Чи вірю я в це? Ні, не вірю, але принаймні він це сказав", - уточнив Яценюк. За його словами, опозиція продовжуватиме працювати за узгодженим планом дій.

Тим часом міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що трьом високопосадовцям незабаром висунуть звинуваченні у скоєнні злочинів, пов'язаних із розгоном 30 листопада мирного мітингу на Майдані Незалежності. Про це вона повідомила в ефірі Шустер LIVE. "Найближчим часом три високопосадовця отримають відповідні процесуальні документи та відповідний процесуальний статус, звинувачуватимуться у скоєнні цього злочину", - заявила Лукаш, не уточнивши ні імена, ні посади цих осіб.

А перший Президент України Леонід Кравчук закликав владу звільнити тих, хто перешкоджав транслювати в прямому ефірі телебачення "круглий стіл" "Об’єднаємо Україну". Про це він також заявив в ефірі Шустер LIVE. Як відомо, "круглий стіл", який відбувся у п'ятницю в якому брали участь, зокрема, президент України Віктор Янукович та лідери опозиції, не транслювався в ефірі жоден загальнонаціональний телеканал. Спочатку трансляцію в Інтернет вдалося вести Громадському телебаченню, однак пізніше почали глушити мобільний звязок і інтернет, зазначає "Українська правда".

Між тим, "Українська правда" оприлюднила відео, з якого випливає, що Президент відмовився коментувати журналістам підсумки круглого столу та ситуацію в державі. "Після завершення засідання Янукович в супроводі кількох десятків охоронців залишив приміщення через чорний хід, - зазначає видання. - Весь шлях від міся проведення круглого столу в Палаці Україна до виходу Януковича супроводжували десятки журналістів, які просили прокоментувати результати круглого столу. Однак, Янукович не зупинився, єдине, що він сказав, було слово "потом".



Фото www.wz.lviv.ua





На правах реклами