Ми у Facebook
20.12.2013, 22:38

Рівне: недовіра Берташу і Кічатому не пройшла [+Відео]

Депутати від фракцій "Батьківщина" та "Свобода" залишили сесійну залу Рівненської обласної ради після того, як облрада не підтримала їхні пропозиції щодо висловлення недовіри облдержадміністрації та голові обласної ради.
З таких пропозицій опозиціонерів, які озвучили Михайло Кирилов ("Батьківщина") та Олексій Бучинський ("Свобода") розпочалося перше пленарне засідання 21 сесії Рівненської обласної ради, яке відбулось 20 грудня. Після того, як пропозиції не пройшли, опозиціонери залишили сесійну залу.

Інтерв'ю Януковича [+Відео]

Головуючий на першому пленарному засіданні Юрій Кічатий зачитав заяви щодо виходу з депутатської групи «Рівненщина» Романа Іванісова, щодо обрання головою фракції «ВО» Свобода» Олексія Бучинського та озвучив пропозицію депутатської групи «Рівненщина» щодо включення до керівництва обласної ради представника депутатської групи шляхом переобрання заступника голови обласної ради.

Загалом під час першого пленарного засідання депутати підтримали 9 депутатських запитів, 7 обласних програм, внесли зміни до обласного бюджету на 2013 рік, затвердили і внесли зміни до статутів комунальних установ, закладів, прийняли низку рішень фінансово-господарського характеру та звернулися до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів для населення.

Сюжет телеканалу "Рівне 1" про перше пленарне засідання 21 сесії Рівненської обласної ради


Друге пленарне засідання відбудеться після Нового року - тоді депутати облради мають прийняти обласний бюджет на 2014 рік. Нагадаємо, це стане можливим лише після прийняття держбюджету-2014, а за нього парламент має голосувати 16 січня.

Бюджет Рівненщини приймуть після Нового року

Коментарі

Степан МОЛЧАН, депутат обласної ради (позафракційний):
- Рівненська обласна рада не проголосувала за недовіру голові ОДА Берташу та облради Кічатому. За це проголосували тільки 15 і 13 відповідно депутатів з опозиційних фракцій та 2 позафракційних (я в тому числі). Також не готові депутати облради забрати делеговані повноваження в облдержадміністрації і утворити виконком обл.ради.
На знак протесту опозиція покинула сесійну залу. Залишилися депутати від ПР та їх сателіти з депутатської групи "Рівненщина" ("Наша Україна", екс-"Сильна Україна", екс члени "Батьківщини"), ВПС, Народної партії. Вважаю, крок правильним, але цей демарш - напівкрок. Один з варіантів, що далі робити - колективне рішення опозиціонерів зі складення усіма депутатами від опозиції депутатських мандатів (мажоритарників та обнулення списків) та домагатися нових виборів ради з узгодженими опозиційними кандидатами в округах. Технічно це складно і ПР буде одноосібно вирішувати питання, але чи потрібно бути представленими у цьому скликанні ради, коли опозиція в облраді й так НІЧОГО не виірішує. (Джерело: Facebook).

Василь БЕРТАШ, голова облдержадміністрації:
- Законних підстав немає. Коли звітується голова адміністрації, і депутатам щось не подобається, чи він не виконує делеговані повноваження, тоді можуть ставити питання недовіри голові. Моє завдання сьогодні, як голови адміністрації, це забезпечення життєдіяльності територіальних громад. І якщо депутати конструктивні, то звичайно легше вирішувати питанні. І якщо би опозиція дивилася конструктивно на ці питання, то ніяких би проблем в області не було. (Джерело: rtb.rv.ua).





На правах реклами