Ми у Facebook
01.01.2014, 18:15

Рівненська облрада матиме ще одного заступника голови?

Голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий під час першого пленарного засідання 21 сесії облради 20 грудня 2013 року озвучив пропозицію депутатської групи «Рівненщина» щодо включення до керівництва обласної ради представника депутатської групи шляхом переобрання заступника голови обласної ради.
Нагадаємо, до складу депутатської групи "Рівненщина" входить 12 депутатів Рівненської обласної ради. Переважно це місцеві обранці, які потрапили до облради за списками партій "Наша Україна" та "Сильна Україна". Остання з партій, як відомо, злилася з Партією регіонів, проте на Рівненщині про масовий перехід соратників Сергія Тігіпка в лави регіоналів не чути. Що ж до "Нашої України", то назвати її нинішню політичну вагу значною було б, м'яко кажучи, перебільшенням. Так само, як і людей, яких під прапором цієї партії привів до Рівненської облради Віктор Матчук, - активними місцевими опозиціонерами. Також у складі групи "Рівненщина" - голова Рівненської облради попереднього скликання Олександр Данильчук та заступник голови облради минулого скликання Валентин Крока, які наприкінці 2012-го були виключені з фракції "Батьківщина" в обласній раді. Виходить таке собі центристське політичне угруповання з претензією на "золоту акцію".

Помер депутат Рівненської обласної ради

Увесь список "Рівненщини" виглядає так.

Депутати, обрані за одномандатними мажоритарними виборчими округами:

1. Данильчук Олександр Юрійович – в/о № 1 (Березнівський район)

2. Крока Валентин Іванович – в/о № 2 (Березнівський район)

3. Мініч Григорій Іванович – в/о № 29 (Рокитніський район) – керівник групи

4. Андріюк Олександр Мойсейович – в/о № 16 (Здолбунівський район)

5. Ващук Олег Володимирович - в/о № 26 (Радивилівський район).

Рівне: недовіра Берташу і Кічатому не пройшла

Депутати, обрані до Рівненської обласної ради, за багатомандатним виборчим округом:

6. Кособуцький Олексій Миколайович

7. Павлюк Степан Іванович

8. Сивий Руслан Петрович

9. Філімонюк Андрій Андрійович

10. Башмат Олександр Павлович

11. Супрунюк Юрій Павлович

12. Сосюк Юрій Павлович.

Бюджет Рівненщини приймуть після Нового року

Як можна задовольнити пропозицію "Рівненщини", віддавши їй посаду одного з заступників голови обласної ради?

Член депутатської групи "Рівненщина", голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань бюджету, фінансів і податків Олексій Кособуцький у коментарі rivnepost.rv.ua заявив: "Це можна було б здійснити шляхом переобрання одного із двох заступників голови облради. Наша заява голові облради передбачає лише обговорення такого питання серед депутатів. Щоб переобирати когось із заступників, потрібно зареєструвати відповідний проект рішення та заручитись підтримкою більшості депутатів. Крім того, перед тим як когось переобирати, потрібно заслухати звіти заступників". А перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко заявив rivnepost.rv.ua: "Наскільки мені відомо, вони хочуть зробити це шляхом введення ще однієї посади заступника. Втім, на це в бюджеті немає коштів. Сумніваюсь, що більшість депутатів обласної ради підтримають таку ініціативу".

Рівненська телеведуча Ольга Ільчук виступила з трибуни обласної ради

Зазначимо, що у Рівненській обласній раді скликання 2002-2006 років посада заступника була одна. Обіймав її Валентин Крока. У 2006 році вирішили створити ще одну посаду заступника - з питань управління комунальною власністю. На неї обрали соціаліста Леонтія Самчука. У рамках актуальної тоді "помаранчевої коаліції" розподіл посад у "верхівці" облради вийшов "братнім": голова - від БЮТ (Олександр Данильчук), перший заступник - від "Нашої України" (Валентин Королюк; очолював тоді обласну організацію НРУ, який на місцевих виборах-2006 висував кандидатів у складі спільного списку блоку "Наша Україна"), "простий" заступник - від соціалістів. За рік посаду "комунального" заступника ліквідували. А ще за рік в обласній раді знову з'явилась посада заступника, яку віддали Валентину Кроці. В облраді нинішнього скликання так само залишилось два заступники - перший (Михайло Кривко) та "звичайний" (Олександр Чуприна).





На правах реклами