Ми у Facebook
12.01.2014, 17:36

У Рівному розбили всі телефонні будки-читальні [+Відео]

Фото з архіву

Соціальний проект із встановлення міні-читалень в парку імені Шевченка у Рівному призупиняє свою роботу. Про це заявив його ініціатор Олександр Курсик. Таке рішення він мотивував тим, що усі чотири телефонні будки розбиті.
Вони потребують негайного ремонту, щоб не наражати громадян на небезпеку. Відновити проект сподівається на початку літа. За цей час має намір разом із однодумцями назбирати нову літературу.

З часом книги з міні-бібліотек майже зникли, а у ніч проти п'ятниці вандали побили останню із чотирьох будок. Керівництво парку вбачає у такій поведінці звичайнісіньке хуліганство. Серед причин називають низький рівень свідомості та культури громадян.

Олег Леонтіюк, в.о. директора міське об'єднання парків культури та відпочинку: "Звісно були повідомлені правоохоронні органи, все заактовано, написаний відповідний лист. До міліції ми звернулися з проханням посилення, патрулювання, збереження".



У Рівному в телефонних будках облаштують бібліотеки

Соціальний проект із встановлення міні-бібліотек у парку Шевченка Олег Леонтіюк оцінює позитивно. Сам бачив, каже, як люди неодноразово брали літературу, щоб почитати. Визнає, що не всі її повертали, однак від такого "руху" літератури шкоди було менше ніж від вандалізму. Нині колишні телефонні будки мало нагадують біблітеку: полиці порожні, а поблизу неприбране розбите скло.

Олександр Курсик, ініціатор проекту: «У нас є багато прикладів, коли цілі сім'ї приходять, дарують книги рівнянам. Хочеш вкрасти книгу, прийди і вкради її з полички, здай в макулатуру, порви. Ну, не знаю, зроби з нею усе, що хочеш, але навіщо чіпати саму бібліотеку. За півроку одну розбили, сталося це в жовтні. За різдвяні свята розбили усі чотири».

У Рівному хулігани розбили бібліотеку в телефонній будці

Ініціатор проекту у розпачі. Зізнається, що такий результат був прогнозований. Каже, скептики його застерігали, однак хотілося вірити у краще. При цьому Олександр Курсик обіцяє побиті будки відновити. Усі чотири міні-читальні в парку розбиті. Такий підсумок відпочинку рівнян у новорічно-різдвіні свята. Організатори проекту у понеділок обіцяють їх відремонтувати і вже відремонтовані телефонні будки повернуть на свої місця на початку літа.

Людмила ВАСЮХА, РТБ.





На правах реклами