Ми у Facebook
22.01.2014, 16:36

Звернення ректорату Острозької академії до представників влади стосовно арешту трьох випускників

Ректор Острозької академії Ігор Пасічник офіційно звернувся до суддів, представників міліції, народних депутатів щодо трьох заарештованих випускників.
Ректор Національного університету “Острозька академія”, професор, Герой України Ігор Пасічник від імені професорсько-викладацького складу, Асоціації випускників, Братства спудеїв звернувся до суддів, міліції, народних депутатів щодо заарештованих випускників вишу — Юхима Дишканта, Артура Ковальчука, Дмитра Москальця.

“Нам вкрай важко повірити у причетність цих молодих людей до організації масових заворушень, участь в радикальних, екстремістських діях. Це талановиті молоді люди, які ще за часів навчання зарекомендували себе творчими, талановитими, відкритими, дружелюбними особистостями. Вони ніколи не мали проблем ні з дисципліною, ні з навчанням. Навпаки, своєю поведінкою вони були прикладом законослухняності й активної, творчої самореалізації”, - йдеться у листі.

Як судили "мітингувальників Грушевського": три "справи під копірку"

Ректор закликав суддів неупереджено і виважено розібратися у цій ситуації й взяти до уваги усі позитивні характеристики Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця.

Нагадаємо, що вчора зі схожою заявою до правоохоронців звернулася Асоціація випускників університету із проханням звільнити затриманих, які насправді заслуговують на статус потерпілих".

"Ми переконані, що випускники Національного університету «Острозька академія» не можуть сповідувати ектремістських поглядів і становити загрозу для держави. Нас виховували патріотами України на засадах християнських і моральних цінностей. Відтак, радикальні дії у будь-якій сфері ніколи не були для нас взірцем життєвої позиції", - йдеться у листі.

Ще одного "в'язня Євромайдану" залишили під вартою

Сьогодні, 22 грудня, у День Соборності України у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького кожні три години відбуваються молитви за звільнення безпідставно ув'язнених хлопців. Також Братство спудеїв під час проведення акції до Дня Соборності підготувало окремий лист від студентської громадськості Острозької академії. Студенти планують надіслати заарештованим випускникам листівки із словами підтримки.

Випускника Острозької академії, затриманого на Євромайдані, залишили під вартою

“Радикалізм, екстремізм чи тероризм ніколи не був в системі цінностей наших випускників і вони не здатні на вчинки, які становлять загрозу для суспільства, держави, інших людей. Ми усі як громадяни України, як вихованці Острозької академії засуджуємо насильство, свавілля, терористичні методи розв’язання конфліктів – тільки з любов’ю і з Богом в душі й серці людина здатна бути сильною й мудрою в будь-яких ситуаціях! Так нас виховують в університеті! Тому ми переконані, що наші випускники стали випадковими заручниками ситуації, в якій міг опинитися кожен”, - зазначили представники Братства спудеїв Острозької академії.
Студенти запевняють, що готові обстоювати права потерпілих і надалі і вимагають прийняти справедливе рішення.





На правах реклами