Ми у Facebook
27.01.2014, 11:26

Рівненська АЕС працює у штатному режимі

Рівненська атомна електростанція працює у штатному режимі. Про це заявив заступник генерального директора з фізичного захисту та режиму Володимир Конюк.
Днями в інтернеті з’явилося повідомлення про те, що невідомі особи здійснюють тиск на співробітників станції з метою захоплення об’єкту. Посилаючись на анонімне джерело, ЗМІ стверджують, що на співробітників служб, підпорядкованих заступнику генерального директора з фізичного захисту та режиму, а також на їхні сім’ї здійснюється тиск з метою підготовки спроби «фізичного проникнення на територію АЕС».

На це у Рівненській АЕС запевнили, що об'єкт працює у штатному режимі. Охорону атомної електростанції забезпечують внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ.

Якщо оголосять надзвичайний стан: що це означає для українців

І нагадують, що відповідно до вимог ст. 47 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», проведення зборів, мітингів, демонстрацій та інших громадських заходів на території ядерної установки чи об’єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, та в санітарно-захисній зоні забороняється.

Також забороняється організація і проведення мітингів, демонстрацій, пікетування, блокування транспортних комунікацій та інших громадських заходів за межами території ядерної установки чи об’єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, та їх санітарно-захисних зон, якщо внаслідок проведення таких заходів може виникнути порушення дієздатності систем ядерної установки чи об’єкта, призначеного для поводження з радіоактивними відходами, або буде утруднено допуск персоналу, підвезення людей, вантажів, пожежної та іншої спеціальної техніки. Особи, винні в порушенні положень цієї статті, притягуються до відповідальності згідно з законодавством України.





На правах реклами