Ми у Facebook
05.02.2014, 00:11

Для чого в Рівненській обласній раді створили "Європейський вибір"

31 січня під час засідання сесії Рівненської обласної ради було оголошено про утворення міжфракційного об'єднання "Європейський вибір". Для чого депутати його створили? Читайте у коментарі голови Рівненської ОДА Василя Берташа.
Нагадаємо, що 27 січня опозиційні депутати сформували міжфракційне об'єднання "Народна рада". 31 січня ж повинна була відбутися сесія Рівненської обласної ради, але вона була неправомірною через те, що депутати більшості вирішили на сесію не прийти.

Рівне: обласний бюджет-2014 прийняли вже з новим головою облради

Натомість від провладних депутатів лист-звернення зачитала працівник апарату Рівненської обласної ради. У зверненні було сказано про те, що через тиск та страх депутати не змогли з'явитися на сесійне засідання. У другому ж листі було сказано про утворення міжфракційного обєднання "Європейський вибір". Головою якого є голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ.

Рівне: голова облради Юрій Кічатий написав заяву про відставку

- Коли був тиск на депутатів, то представники не лише «Партії регіонів», а й інших партій вирішили зібратися та обговорити ситуацію, що склалася. Ми довго обговорювали як врегулювати дану ситуацію, але більшість депутатів чітко висловили свою позицію, що вони мають конституційні права і під тиском, приниженням, ходінням до помешкань чи писанням плакатів, вони працювати не будуть. Сьогодні люди з одним вийшли бажанням, щоб ми стали європейською, цивілізованою країною, - наголосив голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ. - Я всім казав, що як громадянин України, як житель Рівненської області підтримую європейський вибір і буду все робити, щоб майбутнє наших дітей було щасливим. Тому ми прийшли до висновку, що ми сформуємо між фракційне об’єднання, яке буде підтримувати європейські цінності та підтримувати людей і приймати рішення у законодавчому полі.





На правах реклами