Ми у Facebook
21.02.2014, 15:48

Чи забирати депозити з банків?

Як вважає економічний експерт Олександр Охріменко, сьогодні забирати депозити із банків, тим більше великих, немає жодного сенсу. Про це він сказав в прямому ефірі телеканалу БТБ.
«Якщо ви маєте вклади у великому банку, забирати депозит безглуздо. Це можна робити тільки якщо вам не подобається відсоток, менеджмент, обслуговування тощо. Але якщо вас все влаштовує, навіщо панікувати? Якщо у вас депозит в маленькому банку, який працює з населенням, то у нього також добра ліквідність, і великих ризиків немає. Тому що ці банки однозначно будуть мати можливість нормально працювати. У них можуть бути тимчасові проблеми в банкоматі, або в якийсь окремий день роботи, але це не означає, що банк повинен зникнути. Він як був, так і залишиться», - сказав Олександр Охріменко.

Долар підніметься до 10 гривень

Експерт нагадав, що Національний Банк України видав Постанову №48, якою запроваджено заходи із оперативного підвищення ліквідності для банків, у яких можуть виникнути тимчасові труднощі.

«На сьогодні НБУ вже допоміг одному великому банку залучити 2 млрд грн., також допоміг й деяким іншим. І в майбутньому також НБУ буде це робити у разі потреби. Навіть в крайньому випадку, якщо маленький банк збанкрутує, відповідно до законодавства Фонд гарантування вкладів виплатить його вкладникам компенсацію в межах визначених законом 2 тис. Тому не треба панікувати, а слід думати головою», - зазначив експерт. Також він нагадав, що вкладникам доцільно більш детально вивчати умови депозитних договорів. Адже дуже часто за дострокове розірвання депозитного договору передбачені фінансові санкції, приміром невиплата нарахованих відсотків.

Бензин продовжує відчутно дорожчати через обвал гривні

Тим часом ПриватБанк запровадив обмеження на зняття готівки в банкоматах банку. "Для забезпечення доступу до послуги одержання готівки у банкоматній мережі максимальному числу клієнтів ПриватБанк з 21 лютого вводить тимчасовий порядок, згідно з яким обсяг зняття готівки в банкоматах встановлюється на рівні 3000 гривень на добу", - повідомив керівник прес-офісу ПриватБанку в Рівному Андрій Хмельник.

ПриватБанк обмежує отримання готівки у банкоматах

Як повідомила прес-служба ПриватБанку, тимчасові обмеження суми отримання готівки через банкомати дозволять забезпечити безперебійне поповнення банкоматної мережі готівкою з урахуванням необхідних технічних вимог і норм безпеки.





На правах реклами